La burocràcia manté 1.200 veïns del Carmel fora de casa

Esperen els resultats de les inspeccions. Aquesta setmana podrien arribar els primers informes. Porten 103 dies i alguns ja han estat pares a l’hotel.
El barri del Carmel encara té 1.191 veïns que, repartits en hotels, residències i en pisos de familiars o de lloguer, viuen fora de casa des de fa tres mesos i mig (103 dies). La majoria d’ells estan a l’espera del resultat de les inspeccions que van fer els tècnics als seus pisos. En aquest temps ja hi ha hagut tres naixements fora de casa.

Els informes, que han trigat entre un i dos mesos, ja estan acabats, segons ha informat el departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) als advocats dels afectats. D’aquesta manera, entre aquesta setmana i la que ve podran començar a tornar alguns veïns afectats de la zona més llunyana a l’esfondrament. Els habitants de les 12 finques més properes al lloc del sinistre, en canvi, s’hauran d’esperar a que acabin els treballs de micropilotatge, que, precisament, està previst que comencin avui.

Nou acord pels ajuts

Els advocats dels veïns i la Generalitat van acordar divendres que els afectats rebran indemnitzacions de 10.000 euros per persona, més 500 euros per cada persona i mes que hagin estat fora de casa. La Generalitat també es va comprometre a fer tres inspeccions i a respondre dels danys que puguin patir els edificis durant els propers 15 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento