El Festival Grec s'obre encara més al món i a la innovació

  • El Festival aplega teatre, música, dansa, circ i nous formats fins al 31 de juliol.
  • Ocupa 35 espais, entre els quals destaquen el Museu Arqueològic de Catalunya i el Castell de Montjuïc.
  • S'ha desenvolupat l'app GREC 2014 per iOs i Android especialment pel Festival.
  • Va començar al 1976 i no ha parat d'oferir art durant les seves 38 edicions.
A Disbarat!, de Karl Stets i Cacophonic Pictures, circ i música es combinen per crear un espectacle ple d'emocions de melodia. El resultat és, en paraules dels creadors, "una experiència musicrobàtica".
A Disbarat!, de Karl Stets i Cacophonic Pictures, circ i música es combinen per crear un espectacle ple d'emocions de melodia. El resultat és, en paraules dels creadors, "una experiència musicrobàtica".
Lucía Herrero
A Disbarat!, de Karl Stets i Cacophonic Pictures, circ i música es combinen per crear un espectacle ple d'emocions de melodia. El resultat és, en paraules dels creadors, "una experiència musicrobàtica".

El Festival Grec és ja un clàssic de les nits estiuenques barcerlonines. En la seva 38‑ª edició, torna amb forces renovades i grans descomptes en els espectacles. Teatre, música i dansa es barregen, fins al 31 de juliol, amb  més de 70 propostes que es presenten en un total de 35 espais repartits per la ciutat i que no només inclouen els clàssics Teatre Grec i Teatre Lliure, sinó també el Castell de Montjuïc o escenaris més insòlits, com el Museu Arqueològic de Catalunya, la Capella del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu Marítim.

Aquest any les obres dels artistes no seran les úniques creacions innovadores: s'ha desenvolupat una aplicació per a mòbils i tauletes, Grec, dedicada a oferir informació actualitzada sobre el Festival. Està disponible per iOs i Android.

Espectacles

Teatre. L'aclamat director Sylvain Creuzevault i la seva  companyia francesa D'ores et dejà ens portaran Le Capital, una peculiar versió del llibre de Karl Marx El Capital, en clau de comèdia i construïda amb teatre improvisat. També hi ha lloc per a companyies joves, com els Proyecto Nisu, que ja van sorprendre amb la premiada Vamos a por Guti i que ofereixen la seva nova creació Shell, obra guardonada amb el Premi Adrià Gual 2013.

Dansa. Des de Corea ens arriba Ahnsooyoung Company, que omplirà el Mercat de les Flors amb una revisió d'El Llac dels cignes, en aquest cas, amb una amalgama de hip hop i dansa contemporània.En la mateixa sala, la prestigiosa companyia belga Peeping Tom analitzarà les relacions entre pares i fills a Vader (Pare), dirigida per Frank Chartier.

Nous formats. A banda del M.U.R.S de la Fura dels Baus,  que va obrir el GREC 2014 amb un espectacle gratuït, trobem en el cartell del festival el Numax- Fagor-Plus de Roger Bernat, un muntatge que està dissenyat per transformar el Museu d'Arqueologia de Catalunya en una fàbrica d'obrers en lluita.

Circ. Els creadors de Disbarat!, Karl Stets i Cacophonic Pictures,  defineixen el seu espectacle com una experiència musicrobàtica, amb una barreja de música i d'acrobàcies que ratlla l'absurd i desprèn poesia.

Minigrec. Els més petits també poden gaudir del seu propi programa dins del Festival, amb uns espectacles especials al Teatre Lliure i al Mercat de les Flors, entre d'altres.

Més Grec. La Sala Ivanow és l'epicentre d'unes activitats que combinen pedagogia i debats, com ara l'Obrador d'Estiu de la Sala Beckett.

Una proposta teatral diferent

El Festival Grec va començar el 1976 per iniciativa d'un grup de dramaturgs i actors que somiava amb un teatre diferent, més innovador i arriscat del que estava acostumada la Barcelona dels últims anys del franquisme. Gràcies al seu projecte, es va reanimar el Teatre Grec, un escenari gairebé abandonat, que no ha parat de bategar després de 38 anys d'arts escèniques. Al seu cartell han aparegut figures com el trompetista Miles Davis, la coreògrafa i ballarina Pina Bausch i l'actor i director Dario Fo.

Descomptes i espectacles gratuïts

S'ofereixen descomptes i packs de fins al 50% per a famílies, menors de 25 anys i majors de 65, aturats, grups, titulars de la targeta rosa, del carnet de família nombrosa o del carnet de Biblioteques. Hi ha també rebaixes per compres de més de  tres espectacles i descomptes en abonaments adquirits pel mètode de last minute.

A més, s'ha estrenat el Pack Grec, un paquet exclusiu per als socis del carnet BCNCultural. Per 72 a es pot gaudir d'un paquet de sis entrades (amb un màxim de dues per espectacle) de la següent selecció: M.U.R.S., Wonderland, Sun, Romance de Curro «el Palmo», Nit de musicals, Off the record: Josh Rouse, Ivan Ferreiro i Joan Garriga i Bajo el Volcán.

També s'han programat una sèrie d'espectacles sense cost (amb reserva prèvia), com ara Guillotina, de Iago Pericot, l'homenatge al músic Joan Saura al Mercat de les Flors o les lectures dramatitzades de l'Obrador d'Estiu i de Fabula Mundi. Trobareu més informació al seu portal web.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento