La cultura musical de Barcelona bull durant tot aquest estiu

  • Els mesos de juliol i agost hi ha cites per a tots els gustos i butxaques.
  • Es celebren el Mas i Mas Festival, el Pròxims o el Cruïlla Barcelona.
  • Actuaran grups com Vetusta Morla, Mishima, Calle 13, La Iaia o Damon Albarn.
Tres de los componentes del quinteto madrileño Vetusta Morla: David, Pucho y Guillermo (de izda. a dcha.).
Tres de los componentes del quinteto madrileño Vetusta Morla: David, Pucho y Guillermo (de izda. a dcha.).
Jorge París
Tres de los componentes del quinteto madrileño Vetusta Morla: David, Pucho y Guillermo (de izda. a dcha.).

Els festivals musicals són un imperdible de les nits d'estiu barcelonines. N'hi ha per a tots els gustos i butxaques i, amb ells, la cultura i la diversió estan assegurades. Esmentem, a mode d'exemple, algunes d'aquestes cites amb la cultura: el Mas i Mas Festival, el Pròxims, el Cruïlla, el nou cicle de concerts als Jardins del Teatre Grec, el Piknik Electronik, Bona Nit Barcelona i OPERAir.cat, que acollirà el Teatre Grec durant la primera setmana d'agost.

El Parc del Fòrum bullirà de concerts de l'11 al 13 de juliol amb la nova edició del Cruïlla Barcelona i les actuacions estel·lars de Damon Albarn (Blur, Gorilazz); el cantautor Jack Johnson;els madrilenys Vetusta Morla, els rapers Violadores del Verso, els portorriquenys Calle 13, la francesa ZAZ o els catalans Sara Pi, Txarango, Bongo Botrako, Blaumut o Joan Dausà (www.cruillabarcelona.com).

Al Centre de Cultura Contemporània (CCCB) aterra el 18 de juliol Pròxims, amb les actuacions de Mishima, Standstill, La Iaia, Joan Dausà, Pribiz i Halldor Mar (CCCB; entrades anticipades a partir de 12 euros; www.proxims-barcelona.com). El dia 9 d'agost es repetirà a la població de Calonge, a la Costa Brava, amb Sisa, Portet i Oliver i amb el Col·lectiu Eternity en el lloc de Joan Dausà. Per la seva part, Pròxims és l'aposta decidida per donar un festival a l'escena independent de la música catalana sorgida uns anys enrere i amb projectes que donen cabuda al folk, el rock i el pop. La proximitat entre artista i públic és una altra de les senyes d'identitat del Pròxims.

Durant el mes de juliol, el Festival Grec obre els jardins del Teatre Grec a un nou cicle de concerts de petit format  amb entrada lliure i aforament limitat (de 20.00 a 21.00 h;www.bcn.cat/grec) amb noms com Juliane Heinemannn (dia 9 de juliol);Wagner Pa (dia 13);Ramon Mirabet (dia 18) o Nico Roig (dia 19).

Festival sostenible al Poble Espanyol

El Poble Espanyol alberga la segona edició del festival sostenible, el Bona Nit Barcelona (el proper dia 19 de juliol; www.bonanitbarcelona.es; Preu: de 28 a 45 euros), amb els artistes José González, Erlend Øye, Pompeya i Raydibaum. Una oferta gastronòmica orgànica i vegetariana i un cartell amb identitat pròpia completen el seu programa per aquest estiu del tot musical.

La música en directe no para a l'agost. El Festival Mas i Mas s'encarrega d'animar les nits més caloroses amb una programació repartida en vuit espais. i que el dia 30 de juliol porta a la sala Jamboree al Paquito D'Rivera Sextet. El dia 31 de juliol, la Plaça del Rei acull el concert gratuït, també dins del cicle, de la Banda Municipal de Barcelona (20.30 hores). Altres noms del cartell durant el mes d'agost són els de Maria del Mar Bonet, Tadeo, Marc Piñol, Alba Ventura o Freddy Cole.

Piknic Electrònik

Cada diumenge, des del passat 1 de juny i fins al 14 de setembre, els Jardins de Joan Brossa de Montjuïc conviden al Piknic Electronik Barcelona 2014. Un espai a l'aire lliure on gaudir de la música amb amics i amb la família (foto) i traspassant les parets d'un club de ball o d'una carpa de macrofestival. El proper diumenge 6 de juliol hi ha una nova sessió (de les 13.00 a les 22.00 hores; www.piknicelectronik.es).

El Teatre Grec representa la Carmen de Bizet els dies 5, 7 i 9 d'agost (a partir de les 21.30 hores) dirigida escènicament per Angel Walter i amb la participació de la Sant Cugat Symphony Orchestra i els Amics de l'Òpera de Terrassa Choir. El OPERAir Barcelona Festival neix per dotar a la ciutat d'una nova oferta cultural, erigint-se en el primer festival d'estiu d'òpera que es realitza a Barcelona, seguint la tradició d'altres certàmens de l'estil que s'organitzen a Europa a l'estiu, com l'Arena di Verona (Itàlia) o els d'Aix en Provence i l'Orange de França (www.intercomartists.com).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento