Un any de presó pel ‘fittipaldi’ que conduïa borratxo a 201 km/hora

Circulava amb el carnet retirat. Ara no tindrà permís en quatre anys. Es va saltar un peatge i un control d‘alcoholèmia.
Confondre l’autopista amb el circuit de Montmeló pot sortir car. Un any de presó, quatre sense carnet i 3.650 euros de multa és el preu que haurà de pagar Borja per conduir borratxo el seu Ferrari a 201 km/h. Però podria haver estat pitjor.Aquest fittipaldi de 23 anys, fill d’una adinerada família d’una urbanització de Bellaterra, circulava amb el permís retirat per tercera vegada, quan va ser sorprès pels Mossos l’11 de març.

A les dues de la matinada, els agents que feien un control d’alcoholèmia a la sortida del peatge de la C-16, en direcció Manresa, li van ordenar que es parés. El jove no només no es va aturar, sinó que va creuar el peatge sense pagar.

La seva carrera descontrolada cap a Barcelona va atemorir diversos conductors que van realitzar maniobres d’emergència per evitar xocar contra el Ferrari. Borja no va ser detingut fins que anava de tornada a casa. A les 04.34 hores, després que un radar el va fotografiar a 201 km/h en un tram limitat a 90 km/h, es va parar en una àrea de servei on es va negar a fer un control d’alcoholèmia.

A més d’aquesta sentència d’un jutge de Rubí, els Mossos van informar ahir d’una persecució a la C-17 per detenir un conductor ebri que es va saltar un control i va posar en perill els agents, segons van explicar.

Absolt a 260 km/hora

El cas de Borja contrasta amb el de Constantino G., un asturià de 42 anys, que conduïa un Audi A-8 a 260 km/h per l’A-231 (León-Burgos), quan va ser sorprès per un radar i interceptat per la Guàrdia Civil. Per aquests fets, el Jutjat penal 1 de Burgos el va condemnar a sis mesos de presó i a dos anys sense carnet.

Però García va guanyar el recurs a l’Audiència, que el va absoldre perquè «no hi va haver cap circumstància de perill concret».

Cap de la Policia ebri al volant

El cap de la Policia Local d’Esplugues de Llobregat va ser interceptat divendres passat al municipi de Rubí mentre conduïa ebri, segons va informar ahir l’Ajuntament de Esplugues. Després d’aquesta falta, considerada com a «molt greu», al policia se li ha obert un expedient informatiu i ha estat suspès en funcions mentre no es resolgui aquest tràmit. La direcció del cos l’ha assumit provisionalment el coordinador dels serveis operatius de la Policia Local d’Esplugues, segons va informar el consistori.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento