Les beques per a colònies infantils es disparen gairebé un 50% aquest estiu a Catalunya

  • La Fundació Pere Tarrés ha atorgat ja 3.390 ajudes, un 46% més que el 2013.
  • Fundesplai, l'altra gran entitat social catalana, en preveu un 37% més.
  • S'hi destinaran en total més d'un milió d'euros de pressupost en vacances infantils.
  • L'oferta de places per a colònies i casals també ha augmentat un 9%.
Una imatge d'arxiu d'unes colònies d'estiu.
Una imatge d'arxiu d'unes colònies d'estiu.
Aina Fandos/ACN
Una imatge d'arxiu d'unes colònies d'estiu.

Aquest dimecres es produeix l'operació sortida més important de nens i nenes cap als casals i colònies d'estiu organitzades a Catalunya. Les dues principals fundacions educatives de lleure, Fundesplai i la Pere Tarrés, han notat un increment notable de les peticions de beca, que voregen el 50% més respecte a l'estiu del 2013.

Degut a la delicada situació econòmica de les famílies, el sector ha hagut de bolcar-se en aconseguir diners per atorgar més ajuts, fins al punt que sumen prop d'un milió d'euros. Fundesplai hi destinarà 240.000 euros, un 40% més que el 2013, en un context en què calcula un 37% més de demandes de beca.

Per la seva part, la FundacióPere Tarrés podria arribar a unes 4.000 beques concedides (ja n'ha atorgat 3.390) per un import que pot superar els 800.000 euros. Actualment, la Pere Tarrés ja ha concedit un 46% més d'ajuts que l'estiu passat (quan es van atorgar 2.322 sol·licituds d'ajuts)i el període de sol·licitud continua obert.

El gruix de les activitats

Fundesplai  gestiona aquest estiu més d'un miler de tandes de colònies i casals (un 9% més que el 2013), la qual cosa suposa 46.000 places. Un estiu per a tothom, de Fundesplai, té com a novetats colònies de circ, anglès i natura i un camp de treball al Delta del Llobregat.

Per la seva banda, amb el lema L'Estiu. Vacances per créixer, la Fundació Pere Tarrés ha preparat més de 400 activitats estiuenques en les que participaran més de 20.000 infants i joves d'entre 5 i 13 anys d'edat, els quals estaran acompanyats per més de 4.000 monitors, en la seva majoria voluntaris.

Una de les novetats d'enguany són les colònies Game Designer, en les que els participants combinaran activitats d'oci i lleure amb un taller pràctic en anglès de disseny de videojocs amb monitors especialitzats de l'Escola de Noves Tecnologies Interactives ENTI de la Universitat de Barcelona (UB).

Donat l'èxit  de l'any anterior, tornen a organitzar-se les colònies artístiques, on enguany es podrà escollir entre el ball (jazz, funky, hip hop, dansa oriental, bollywood i balls llatins) o el teatre (expressió corporal, modulació de la veu, improvisació o construcció de decorats).

Perfil de les famílies destinatàries

Segons dades del sistema de baremació a través del web de Fundesplai, es contemplen abans de becar els diferents indicadors de risc de la família:la situació laboral dels progenitors, les prestacions que rep el nucli familiar, els membres de la família (monoparentals, nombroses...) o bé el grau de discapacitat –donat el cas– de l'infant o el jove sol·licitant de la beca.

El perfil de família receptora de beca és autòctona (només un 18% és immigrant) amb un o dos fills, monoparental en un 43% dels casos i en un 27% dels casos cap dels membres de la família té feina. Un 9% tenen algun fill discapacitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento