Les restes del Born estaran en dos anys

La recuperació arqueològica obligarà a tancar l’espai al setembre.  Fins ara ja han visitat les runes del mercat 120.000 persones
Aspecte que tenien ahir part de les runes del Born.
Aspecte que tenien ahir part de les runes del Born.
Manolo S. Urbano
Aspecte que tenien ahir part de les runes del Born.
Durant l’any 2007 s’acabaran les obres per adequar l’edifici de l’antic mercat del Born, que serviran per construir una passarel·la que permeti veure les restes arqueològiques que s’hi van trobar, segons va explicar ahir el portaveu de l’Ajuntament, Ferran Mascarell.

L’espai ocuparà 8.000 m2 i tindrà tres nivells diferents: el primer estarà lleugerament soterrat, a la mateixa alçada que les runes i permetrà caminar entre els carrers i les cases que s’hi han trobat. L’altre estarà a la mateixa alçada que el carrer i serà una passarel·la que doni una visió més general. Finalment, tindrà quatre sales més elevades on hi haurà una llibreria on prendre’s un cafè i espais on fer petits concerts o actes culturals.

Barcelona crea estil

L’alcalde, Joan Clos, va destacar la «nova forma de recuperar el patrimoni» que s’ha inventat Barcelona, exposant les runes dins d’un edifici com el del Mercat del Born. Fins ara, ja han passat unes 120.000 persones per aquest espai, que s’haurà de tancar al setembre, quan comencin les obres.

El grup municipal de CiU va demanar poder participar en la «definició de la proposta museística».

El record del setge del 1714

En el centre cultural del Born s’hi podran veure els carrers i unes 50 cases on es feien diversos oficis. Tots ells van patir el setge que van fer les tropes borbòniques el 1714.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento