Barcelona ofereix una mostra de la seva cuina en el festival gastronòmic "Tast a La Rambla"

  • Els ciutadans tindran la oportunitat de tastar fins al 15 de juny alguns dels plats dels millors bars, restaurants i pastisseries de la ciutat.
  • La iniciativa es vol convertir en la gran fita gastronòmica de Barcelona.
  • També volen reivindicar La Rambla de Santa Mònica com a un important eix lúdic.
Albert Adrià és un dels xefs que participen al festival.
Albert Adrià és un dels xefs que participen al festival.
ESTEFANÍA ESCOLÀ/ACN
Albert Adrià és un dels xefs que participen al festival.

El proper dijous s'inaugura la primera edició del Tast a La Rambla – I Setmana de Gastronomia de Barcelona, un gran festival culinari amb 42 dels millors restaurants, bars i pastisseries de la ciutat, que s'instal·laran a La Rambla de Santa Mònica fins al proper diumenge 15 de juny, i que oferiran, tant als barcelonins com als turistes, la possibilitat de poder degustar alguns dels seus plats.

Tast a La Rambla és una iniciativa pionera de l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants d'aquest passeig barceloní i del Grup GSR, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. La iniciativa neix amb la voluntat de convertir-se, cada principi d'estiu, en la gran fita gastronòmica de la ciutat, alhora que es reivindica La Rambla com a gran eix lúdic per a tots els públics.

L'esdeveniment comptarà amb la participació de 42 establiments repartits entre 4 zones temàtiques amb propostes que defineixen la gastronomia barcelonina: Cuines d'Autor, Cuines Tradicionals, Tapes i Platillos, i Pastisseries.

Els visitants del festival tindran a la seva disposició una zona de degustació i barres de 150 metres. Cada plat tindrà un preu de 4,50 euros.

Es tracta d'una ocasió única per tastar les creacions de destacats restaurants –molts d'ells amb estrella Michelin–, bars i pastisseries de la ciutat. Aquesta proposta vol destacar la diversitat i el gran pes de la cuina barcelonina i l'hospitalitat de la ciutat envers els turistes, sobretot, a Ciutat Vella,  i especialment a La Rambla.

Inauguració a l'Arts Santa Mònica

L'acte d'inauguració tindrà lloc, dijous 12 de juny, a les 12:30 hores, al claustre de l'Arts Santa Mònica, amb l'assistència de tots els cuiners que participen a Tast a La Rambla i que aquest dia oferiran, a la terrassa, un aperitiu a base de les tapes, que també se serviran a la Rambla de Santa Mònica.

Pel que fa als horaris del festival, dijous estarà obert de 12.00 hores fins a les 22.00 hores, mentre que divendres i dissabte ho estarà des de les 11.00 hores fins a les 22.00 hores. Finalment, diumenge també obrirà a les 11.00 hores, però tancarà a les 20.00 hores.

D'altra banda, un total de 15 establiments de la zona participaran en el I Concurs de Tapes de Tast a La Rambla, que es podran tastar durant el festival gastronòmic per un preu de 3,50 euros.

Tallers a l'Arts Santa Mònica

De forma paral·lela al festival culinari, s'han organitzat tot un seguit d'activitats al Centre d'Arts Santa Mònica (La Rambla,7). Els Tallers Tast a La Rambla inclouen ponències en viu i tallers especialitzats en una aula amb cuina, audiovisuals i platea.

Hi col·laboren restaurants amb estrella Michelin i pastisseries, participants en la mostra de culinària. Totes les activitats, que tenen una durada de 25 minuts, estan obertes al públic amb l'entrada gratuïta, l'aforament, però, està limitat a un màxim de 156 persones.

Varietat d'oferta

El festival gastronòmic de La Rambla de Santa Mònica està dividit en 4 zones on s'hi ofereixen propostes ben diferents. Tens l'oportunitat de triar la que t'agrada més.

A Cuines d'autor s'hi poden trobar plats elaborats per cuiners barcelonins reconeguts per elaborar una cuina inspirada en la combinació d'ingredients i l'ús de tècniques culinàries contemporànies.

En canvi, Cuines Tradicionals agrupa els establiments barcelonins que es caracteritzen per elaborar plats inspirats en el receptari tradicional de Catalunya i d'Espanya, que posaran en evidència la gran tradició i saber culinari de tot el país.

A l'espai Tapes i platillos tindràs l'oportunitat de tastar tapes de tall tradicional i contemporani d'establiments de Barcelona especialitzats en la cuina en miniatura. Finalment, Pastisseries està reservat per al món dolç, amb sis propostes tradicionals i avantguardistes al voltant de les millors elaboracions pastisseres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento