El nou Museu Olímpic reviu a Barcelona l’esperit del 92

  • Obrirà l’1 d’abril a Montjuïc i l’entrada costarà vuit euros.
  • L’exposició mostra diversos objectes com medalles, torxes o una bicicleta de Miguel Induráin.
Grans pantalles amb imatges d’esportistes acompanyen al visitant durant el recorregut de la història de l’esport i l’olimpisme. (B:SM)
Grans pantalles amb imatges d’esportistes acompanyen al visitant durant el recorregut de la història de l’esport i l’olimpisme. (B:SM)
Quan un entra al nou Museu Olímpic té la sensació d’accedir a una cova repleta d’objectes i d’imatges relacionades amb l’esport.

La instal·lació, inaugurada ahir, està situada a l’Anella Olímpica de Montjuïc i obrirà les seves portes el proper 1 d’abril. El preu de l’entrada costarà vuit euros, sis pels menors de 16 anys.

La Mesopotàmia i l’antiga Grècia són el tret de sortida d’una cursa per etapes per la història de l’esport i l’olimpisme. Pinzellades sobre el naixement del Jocs moderns, els orígens d’esports com la boxa o el futbol, el primer Tour de França o les primeres retransmissions televisives.

Recorregut audiovisual

El visitant és acompanyat durant un recorregut descendent per grans pantalles amb imatges d’esportistes. Al final d’aquest trajecte, es pot interactuar amb ordinadors i obtenir informació de totes les disciplines.

A més, l’exposició mostra diversos objectes: una bicicleta de Miguel Induráin, unes motos d’Ángel Nieto i Àlex Crivillé, unes botes de Pau Gasol o un cotxe de fórmula 1 de Mikka Hakkinen.

Llegat cultural

També hi ha un espai sobre el llegat de Juan Antonio Samaranch, ex president del COI i impulsor del museu, que ha costat quatre milions.

A través d’una instal·lació virtual, el visitant observarà les marques olímpiques més famoses com la de salt de longitud de Bob Beamon. També podrà comparar les seves petjades amb la de diferents campions.

El museu, una realitat 15 anys després dels Jocs Olímpics, vol impulsar valors esportius com la solidaritat, el treball o la constància, revivint l’esperit d’aquell 1992.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento