La neu revifa al final i arriba fins a l’àrea de Barcelona

Tímides precipitacions es van veure anit a Sant Andreu i Nou Barris. Els pagesos temen per les gelades. El turisme d’esquí es recupera a la zona del Pirineu.
La neu ha acomiadat un hivern molt calorós. Anit, fins i to va nevar tímidament al litoral barceloní. A Badalona, segons els Bombers, es van registrar precipitacions de neu en alguns barris, com el de Sant Roc. Y segons la Guàrdia Urbana, als districtes barcelonins de Nou Barris (a la zona de Can Dragó), i als voltants de l’Hipercor de Meridiana, a Sant Andreu, també va caure aiguaneu cap a les 21.15 h.Les estacions d’esquí confien en que les nevades de més de mig metre reactivin un final de temporada d’esquí que van donar per perdut en un 20% de la campanya, després d’un pont de la Puríssima sense blanc a les muntanyes.

Xavier Moncayo, del Patronat de Turisme de Lleida,  destaca el «canvi psicològic»: hi ha un metre de neu i s’espera «entre un 85% i un 90% d’ocupació» el cap de setmana. Boí Taüll o Espot Esquí creuen que podran arribar amb bona neu fins a Setmana Santa i Pasqua. Els que sí estan preocupats són els agricultors. El president d’Unió de Pagesos, Josep Lluís Huguet, tem pèrdues en préssecs i nectarines si els termòmetres baixen dels -2 ºC. Aquests fruiters estan en plena floració. El perill és fins divendres.

Al túnel de Vielha es va restringir el pas a camions, Van creuar-lo en combois; la majoria, de subministrament d’energia o matèria primera.

Sense escola i camions atrapats

El temporal de vent, pluja i neu a sis comunitats del nord d’Espanya comença a remetre a partir d’avui. Ahir hi havia 21 ports de muntanya tancats, usar cadenes era obligatori a 24 més i 59 localitats de Palència, amb 5.000 persones que es van quedar incomunicades. Centenars de nens van estar sense classe. A Burgos es van quedar atrapats un miler de camions. A l’aeroport de Vitòria es van anul·lar dos avions. Algunes comunicacions marítimes entre les Balears i la península van arribar amb endarreriment i d’altres com el buc Millenium II (Eivissa-Palma-Barcelona) va anul·lar la sortida. Per a avui, hi ha alertes per neu o vent al nord de la línia formada de Lugo a Castelló.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento