Barcelona ofereix 2.000 viatges subvencionats per a la gent gran

  • L'ajut per a gaudir de destins de l'IMSERSO cobreix el 40% del preu del viatge.
  • Es pot escollir entre estades a la costa mediterrània, a les illes i turisme de natura.
  • Els interessats es poden inscriure a les Oficines d'Atenció al Ciutadà (OAC) o mitjançant el telèfon de pagament 010 fins al 6 de juny.
Una pareja de pensionistas miran ofertas de viajes del Imserso.
Una pareja de pensionistas miran ofertas de viajes del Imserso.
FABIAN SIMON/EFE
Una pareja de pensionistas miran ofertas de viajes del Imserso.

L'Ajuntament de Barcelona, mitjançant l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, ha decidit subvencionar enguany 2.000 places dels viatges que organitza anualment l'IMSERSO, per a les persones grans que disposin de la targeta rosa gratuïta. L'ajut municipal d'aquesta temporada 2014-2015 serà del 40% del preu total del viatge.

Les persones que obtinguin aquesta subvenció podran escollir entre estades a la costa mediterrània, viatges a les illes i turisme de natura, que es duran a terme des del gener fins a l'abril del 2015.

Per poder participar en els viatges amb subvenció municipal és imprescindible complir els requisits de l'IMSERSO, és a dir, tenir com a mínim 65 anys o ser pensionista de jubilació del Sistema Públic de pensions o ser pensionista de viduïtat amb edat igual o superior als 55 anys o tenir 60 anys complerts i ser pensionista d'invalidesa, prejubilat o bé beneficiari d'altres pensions. Igualment, també serà necessari estar empadronat a la ciutat de  Barcelona i ser titular de la targeta rosa gratuïta.

Procés d'inscripció

La inscripció es podrà fer a les OAC fins al dia 6 de juny d'enguany. Aquelles persones que es van inscriure la temporada passada també podran apuntar-s'hi mitjançant el telèfon de pagament 010.

Al setembre, totes les persones admeses per viatjar amb subvenció rebran una carta amb el dia i l'hora que han d'anar a l'agència de viatges per fer la reserva i escollir-ne el destí. També rebran una carta de notificació les persones no admeses i les que queden en llista d'espera. Qui, finalment, rebi la subvenció municipal, començarà a ser citat a partir de l'octubre o del novembre.

Els viatges subvencionats també poden incloure el/la cònjuge, a qui no se li exigeix els requisits d'edat i pensió, així com els fills o les filles amb discapacitat amb un grau mínim del 45%, si la discapacitat els/les permet viatjar i compartir habitació amb els seus pares.

Abans de realitzar la inscripció, cal tenir en compte que aquests viatges estan condicionats a la realització del Programa Vacaciones para Mayores que promou l'IMSERSO. Aquesta circumstància suposa que es poden veure afectats els preus, destinacions i durada dels viatges, així com la seva mateixa realització.

Oferta diversa de viatges

Hi ha diferents modalidats de viatges subvencionats per l'Ajuntament. Pots fer estades de 8, 10 o 15 dies en zones costaneres de la Mediterrània: Andalusia, Catalunya, Múrcia i Comunitat Valenciana, així com viatges de 8, 10 o 15 dies a les Illes Balears.

Però també pots realitzar viatges de 8 o 15 dies a les Illes Canàries. Tingues present que els destins de 15 dies es poden fer a 1 o 2 illes. Així mateix, pots fer viatges culturals de 6 dies per conèixer la Història i l'Art d'Espanya, i turisme de natura de 5 dies amb rutes per paisatges pintorescos.

Els preus contemplen el trajecte d'anada i tornada, l'allotjament en pensió completa i en habitació doble a compartir, un servei mèdic complementari de la Seguretat Social a l'hotel, excepte als viatges culturals i el turisme de natura, una pòlissa col·lectiva d'assegurança, i un programa d'animació a totes les destinacions, llevat dels viatges culturals i el turisme de natura.

Avantatges de la Targeta Rosa

La Targeta Rosa permet als titulars viatjar gratuïtament o amb un preu reduït en bona part dels transports públics de Barcelona. També inclou descomptes o entrada gratuïta a museus i exposicions.

Per aconseguir-la, cal tenir més de 60 anys o patir una discapacitat igual o superior al 33% acreditada mitjançant el certificat de disminució de la Generalitat de Catalunya. Pot resultar gratuïta si el sol·licitant disposa d'unes rendes familiars inferiors a l'Indicador Públic de Renda amb Efectes Múltiples (IPREM).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento