Barcelona dóna un nou impuls als mercats amb més activitats

  • La ciutat participa per primera vegada a la Setmana Internacional dels Mercats.
  • La campanya, que porta el lema Estima el teu mercat, vol destacar el paper dels mercats a les ciutats i pretén reforçar la cultura de mercat.
  • S'han organitzat activitats als mercats durant la segona quinzena de maig.
Ciutadans participant en la Mostra de Mercats de Nou Barris del passat diumenge.
Ciutadans participant en la Mostra de Mercats de Nou Barris del passat diumenge.
JORDI CASAÑAS/IMMB
Ciutadans participant en la Mostra de Mercats de Nou Barris del passat diumenge.

La ciutat de Barcelona celebra enguany per primera vegada la Setmana Internacional dels Mercats, una iniciativa de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona amb el suport de l'Ajuntament, i que té com a objectiu destacar el paper dels mercats de Barcelona i dels pobles i ciutats d'arreu. L'edició d'aquest any porta el lema Estima el teu mercat.

Durant la segona quinzena del mes de maig, s'han organitzat diverses activitats als mercats de la ciutat, entre les quals n'hi ha de gastronòmiques, lúdiques, musicals, infantils, de promoció i, també, solidàries. Per exemple, els mercats de la Barceloneta i la Llibertat fan un Tast de Nit, mentre que el del Clot prepara un mercat solidari i el de Sant Andreu organitza un mercat medieval.

Per la seva banda, els Encants munten una fira vintage, i el mercat modernista de La Concepció i el de Sant Antoni, un concurs de tapes anomenat Tapantoni. Es poden consultar totes les activitats programades al lloc web www.estimaelteumercat.cat.

Aquest projecte té el seu origen en la proposta que Barcelona va fer a altres ciutats europees d'organitzar una Setmana Internacional dels Mercats. La iniciativa va rebre el suport de les 25 ciutats d'Europa que participen en els projectes de la Unió Europea per a la promoció dels mercats.

Origen britànic

La idea segueix el model de la campanya Love Your Local Market (Estima el teu mercat), desenvolupada per l'Associació Nacional d'Autoritats de Mercats del Regne Unit (NABMA), que promou la recuperació dels mercats al seu país per a la compra de productes alimentaris frescos i de qualitat, alhora que incentiva la creació de nous negocis a l'interior dels mercats per revitalitzar aquest sector del comerç.

La campanya Estima el teu mercat està concebuda com una celebració de la cultura de mercat a través de la realització de tota mena d'esdeveniments durant 15 dies. Un exemple és la Gran Bretanya, on  l'any passat hi van participar 700 mercats que van dur a terme 4.000 activitats.

Barcelona també ha fet extensiva aquesta proposta a tots els mercats municipals de Catalunya, perquè se sumin a la celebració d'aquesta I Setmana Internacional dels Mercats i, així, tenir més visibilitat i projecció internacional. De moment, ja compta amb l'adhesió dels mercats de la ciutat de Reus, però es preveu s'hi apuntin més municipis.

Adhesió de ciutats europees

25 ciutats europees i els principals gestors dels mercats han signat l'acord per promoure la campanya de promoció dels mercats, que ressalta la importància d'aquests espais comercials arreu del món.

Preveuen posar en marxa accions per promoure els mercats minoristes i majoristes, i destacar davant la Comissió Europea el pes comercial dels mercats. En representació de l'Ajuntament de Barcelona, hi va acudir el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi.

Ampli catàleg d'activitats

El programa inclou una oferta adreçada a tota la ciutadania. Cuina per nens. A la cuina de la Boqueria els nens i les nenes podran aprendre a cuinar i conèixer millor els diferents aliments amb els millors cuiners del tradicional mercat de la Boqueria (Rambla, 91), dissabte, dia 24, d'11.00 a 13.00 hores.

Degustació de productes del mercat: El mercat de Lesseps (C/Verdi, 200) convida a tastar productes frescos i de gran qualitat dels seus paradistes, també, aquest dissabte dia 24, de 9.00 a 14 hores.

Botifarrada popular: Una botifarrada popular i gratuïta al mercat del Bon Pastor (carrer Sant Adrià, 168) és una altra opció oberta a la ciutadania. L'activitat arriba aquest proper dimecres, dia 28, a partir de les 12 del migdia.

Comerç al carrer:  El Mercat d'Horta (C/Tajo, 75) surt al carrer i exposarà els seus establiments comercials, dissabte 31 de maig, des de les 8 fins a les 21 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento