Artistes i artesans mostren els tallers al públic amb novetats

  • Es poden visitar els tallers de Sarrià del 23 al 25 de maig, i els de Gràcia i Poblenou, del 24 al 25.
  • El ciutadà pot conèixer tot el procés de creació de l'artista al seu propi taller.
  • La principal novetat d'enguany és la posada en marxa del concurs Millor Foto de Tallers Oberts Barcelona.
Una artesana treballant al seu taller durant una sessió del Tallers Oberts de l'edició de l'any passat.
Una artesana treballant al seu taller durant una sessió del Tallers Oberts de l'edició de l'any passat.
FAD
Una artesana treballant al seu taller durant una sessió del Tallers Oberts de l'edició de l'any passat.

Un any més, i ja en són 21, es posen en marxa els Tallers Oberts, una iniciativa dels Artistes i Artesans del FAD (A-FAD) per tal d'apropar l'art, l'artesania i el treball dels creadors dels barris de Barcelona al públic. Del 23 al 25 de maig es poden visitar els tallers de Sarrià, i del 24 al 25 els de Gràcia i Poblenou,  per veure de primera mà com treballen els creadors.

Les Jornades de Tallers Oberts tenen com a objectiu difondre la creativitat de la ciutat de Barcelona i posar en comú les diverses iniciatives que els tallers de la capital catalana desenvolupen en els seus respectius districtes, a través d'un ampli programa d'activitats.

Amb aquests tallers es pretén que els ciutadans s'aproximin a l'art d'una manera més íntima i personal, ja que poden conèixer de primera mà l'artista i el procés que hi ha darrera de l'obra d'art acabada i exposada en una sala d'art. Així, el visitant dels tallers pot fer-se una idea de la gènesi que existeix entre el creador i la seva obra.

Novetats en l'edició de 2014

Com en cada edició, s'han introduït algunes novetats en aquestes jornades de portes obertes. Una d'elles és la posada en marxa del concurs de fotografia Millor Foto de Tallers Oberts Barcelona, el qual està obert a tots els visitants dels tallers.

Per participar-hi, només cal enviar les fotografies al compte d'Instagram de l'A-FAD, @afad_associacio, amb el hashtag #TallersOberts. El guanyador del concurs fotogràfic aconseguirà un lot de productes artístics de la Casa Piera.

Una altra nova iniciativa d'aquesta edició és el projecte Tallers Oberts Catalunya, que inclou l'edició d'un vídeo, on hi apareixen obres de diferents artistes, no només de Barcelona, sinó també d'altres indrets de Catalunya, com Tarragona, Lleida i Girona. Aquest vídeo crowdcreated, és a dir, realitzat per un nombre molt gran de persones, es pot veure al Centre d'Art Santa Mònica.

Els Tallers Oberts han iniciat també aquest any una col·laboració amb el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA; Plaça del àngels, 1) que ha permès als ciutadans que s'hi han apropat visitar el seu taller de restauració i també les sales que alberguen el fons de la seva col·lecció, dues zones del museu restringides durant la resta de l'any.

Exposició d’art ‘Síntesi’

Un any més s’ha dut a terme l’exposició col·lectiva Síntesi, una mostra del millor art i artesania contemporanis a càrrec dels diversos creadors participants als Tallers Oberts. Les obres que hi estan exposades han estat seleccionades per un jurat format per reconeguts experts locals en art després d’un procés de selecció.

Les diferents creacions es poden veure de manera gratuïta al centre Arts Santa Mònica (La Rambla, 7) fins al proper 1 de juny, de dimarts a dissabte d’11 a 21 h, i diumenges i festius d’11 a 17 h.

Participa a les activitats

Visita l’exposició INTEGR’ART, a Sarrià. Artistes de Sarrià dediquen cada any una exposició a una persona o grup susceptible de patir exclusió social. L’objectiu és integrar aquestes minories a través de les seves expressions artístiques i conscienciar a la societat. Els treballs es poden veure fins al 6 de juny a la casa Orlandai (c/Jaume Piquet, 23).

Recorre els tallers a través de rutes. Teniu l’oportunitat de visitar diversos tallers situats en la mateixa zona fent una ruta. A Ciutat Vella, tindran lloc tres rutes guiades pel Raval, el Gòtic i  el Born, els dies 21, 22 i 23 de maig a les 18.00 h. Durant el recorregut es visitaran entre 4 i 5 tallers al llarg de 2h 30 minuts aproximadament. Cal inscripció prèvia via TRESC, 93 320 94 60 o A-FAD (info@a-fad.org). El preu és de 6 euros pel públic general i de 4 euros pels socis del TRESC.

I al Poble Nou, podeu fer una ruta en bicicleta des de Can Felipa. El circuit nord tindrà lloc dissabte i diumenge a partir de les 10.45 h, i el sud, dissabte i diumenge, a les 16.45 h.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento