Preparant la preinscripció

El compte enrere. Un cop s’hagi aprovat el nou decret d’admissió d’alumnes s’establirà la data d’inici per a les inscripcions. De moment, els centres escolars celebren jornades de portes obertes.
Estudiants d’un centre educatiu s’apliquen per tenir a punt les matèries per al proper examen. (Arxiu)
Estudiants d’un centre educatiu s’apliquen per tenir a punt les matèries per al proper examen. (Arxiu)
Estudiants d’un centre educatiu s’apliquen per tenir a punt les matèries per al proper examen. (Arxiu)
Prop de 120.000 famílies de tot Catalunya estan pendents d’oficialitzar la inscripció dels seus fills i filles als centres escolars. Però encara els caldrà esperar fins passades les vacances de Setmana Santa.I és que fins que la Generalitat no aprovi el nou decret d’admissió d’alumnes a finals de març, no es decidirà les dates per a les preinscripcions.

De moment, els centres escolars, tant públics com concertats, estan començant a obrir les seves portes aquests dies per tal que els pares i mares puguin visitar les instal·lacions i prendre una decisió.

Les jornades de portes obertes a les escoles s’allargaran fins a finals de maig i per a la majoria de centres hi ha un calendari fixat i cal concertar visita prèvia.

Els criteris que sumen

Cal fer la preinscripció per als nens i nenes que vulguin accedir a P3 (3 anys), Primària (6 anys), Secundària (12 anys), Batxillerat i F. P. (16 anys).

A l’hora d’atorgar les places, tenen prioritat els alumnes que tenen germans matriculats o pares que treballen al centre o bé la proximitat al domicili.

Hi ha d’altres criteris especials que també sumen els preuats punts, com ara la renda anual de la família o una possible discapacitat de l’alumne o d’algun familiar directe.

Proximitat equilibrada

Amb el nou decret d’admissió d’alumnes el que canvia és l’àrea de proximitat. A partir d’ara s’ha establert un radi dibuixat a partir del domicili familiar i des del qual es poden triar un mínim de 3 centres públics i 3 més de concertats. D’aquesta manera es vol primar l’equilibri i que tots els alumnes puguin optar a un mateix nombre d’escoles. Segons el Departament d’Educació, «l’oferta i la demanda s’autoregula» i el 90% de les sol·licituds queden cobertes donant resposta a la primera opció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento