L'Hospital del Mar està saturat, però tancarà un centenar de llits

  • Fa quatre anys que el centre té paralitzades obres de millora.
  • Sindicats i usuaris denuncien la manca de mitjans i d'espai.
  • L'Hospital de l'Esperança no admetrà ingressos a l'estiu.
Fotografía de la Entrada del Hospital del Mar de Barcelona.
Fotografía de la Entrada del Hospital del Mar de Barcelona.
EFE
Fotografía de la Entrada del Hospital del Mar de Barcelona.

A la precària situació en què es troba l'Hospital del Mar, pendent d'unes obres sense finançament, se li suma, ara, la supressió d'un centenar de llits durant l'estiu. Segons el centre, es tracta d'una mesura d'estalvi que no afectarà els usuaris; segons els sindicats, s'està retallant cada vegada més el servei i l'atenció al pacient se'n ressent.

La pitjor part se l'enduen les urgències, que estan «saturades» cosa que obliga a amuntegar als boxes i passadissos més pacients de l'habitual, segons constataven ahir a 20minutos pacients del centre hospitalari i concretava el secretari general de la secció sindical de la UGT en aquest hospital, Manolo Royo.

«Suposa un risc per als pacients, ja que els boxes estan preparats per a monitoritzar-ne un de sol i n'hi arriben a posar tres: a quin tries?», es pregunta Royo. Els sindicats denuncien «problemes d'espai, falta de material i de mitjans», a banda d'una manca de personal. De fet, de cara a l'estiu es preveu que no es cobreixin les suplències amb noves contractacions, quan abans, segons Royo, les vacances es cobrien amb unes 400 persones.

«És un desastre»

«És estressant, hi ha molta gent, tot es retarda molt», explicava aquest dijous Sonia Senra a les portes d'urgències mentre esperava que el metge passés a visitar la seva mare, ingressada des del migdia anterior. «El personal fa el que pot però no arriba... la infermera va tardar una eternitat en retirar la cunya, és un desastre», concloïa.

L'hospitalització de l'Hospital de l'Esperança tancarà a l'agost però  l'Hospital del Mar assegura que això «no suposarà cap afectació», ja que els pacients es derivaran a aquest centre. L'estiu passat l'àrea d'hospitalització de l'Esperança es va omplir al 38% de la seva capacitat.

Pendents de finançament

Els sindicats atribueixen a les retallades l'actual situació de deteriorament de l'Hospital del Mar i de l'Esperança. L'Ajuntament va rebutjar en comissió una proposta del PSC de destinar 28 milions del superàvit a finalitzar les obres dels centres adduint problemes de tipus legal per aplicar la mesura. Des del PPC, Alberto Fernández-Díaz apunta que «és increïble que es portin 4 anys sense donar una resposta» a una «inversió prioritària».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento