Les Corts inicia la seva gran transformació universitària

La UB construirà la nova Facultat de Farmàcia i ampliarà també la de Belles Arts. El supercomputador Mare Nostrum obliga a incrementar el sostre de la UPC.
Els campus universitaris de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) experimentaran la transformació més important dels darrers 23 anys en sumar un increment d’edificabilitat de 114.739 metres quadrats.El plenari del districte de Les Corts va informar ahir positivament sobre el Pla Especial d’Ordenació del Campus Nord de la UPC a Pedralbes i del Campus Sud a Ponent (UB i UPC). En el proper ple de l’Ajuntamen s’aprovarà ja inicialment.

La modificació del Campus Nord de la UPC a Pedralbes ve obligat per la instal·lació del supercomputador Mare Nostrum, actualment el quart més ràpid del món.

Supercomputació

Aquí s’hi faran noves oficines i àrees d’investigació en Supercomputació, Arquitectura de computadors, Ciències de la vida i de la terra. Això suposa un increment d’edificabilitat de 5.185 m2 i generar un espai lliure de 1.000 m2.

En l’àmbit del Campus Sud universitari, a ponent, s’augmenta el sòl destinat a equipaments en 3.511 m2, mentre que l’augment d’edificabilitat serà de 109.389 m2. El pla a modificar està limitat per l’avinguda Diagonal.

Una nova facultat

La UPC hi guanyarà en ampliar i construir la nova biblioteca superior d’edificiació i l’espai de recerca de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura, així com l’ampliació del Parc Tecnològic i la Facultat de Matemàtiques.

La UB farà la nova facultat de Farmàcia i residència estudiantil, un edifici de serveis científico-tècnics i la plataforma TIC, ampliant també la Facultat de Belles Arts.

Projectes científics

La Universitat de Barcelona i la Caixa van ampliar ahir l’acord de col·laboració per desenvolupar projectes científics, emprenedors i internacionals. L’acord també permetrà posar en marxa el Parc Científic de Santa Coloma, al Campus de l’Alimentació de Torribera. L’entitat bancària cooperarà en la fundació Parc Científic de Barcelona per fomentar projectes de Nanobiomedicina i oferir serveis financers, comercials i d’assessorament a les noves empreses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento