Les dones dissenyen espais públics més segurs i accessibles

  • El parc de les Tres Xemeneies inclourà les reformes proposades pel Consell de Dones del districte.
  • Es queixen de l’incivisme.
Més il·luminació, menys barreres arquitectòniques i una disposició més lògica dels bancs i del mobiliari urbà. Són les principals peticions de les dones del districte de Sants-Montjuïc que s’inclouran en el projecte de reforma del
parc de les Tres Xemeneies (avda. Paral·lel).

"El primer projecte no es va fer amb ulls de dona, sinó d’home", explica una de les persones consultades pel districte, l’Anna Rodà. Pertany al Col·lectiu d’Artistes de Sants , que forma part del Consell de Dones del Districte des que es va fundar.

La trentena de dones que van redactar les propostes que ara s’estudia incloure es van queixar de la mala distribució dels elements arquitectònics, "cosa que propicia la inseguretat", segons Rodà, i alhora la disposició dels bancs que no permet visualitzar els jocs infantils.

Problemes de convivència

Des del districte, la regidora, Imma Moraleda, va reconèixer ahir "els problemes de convivència que hi ha hagut per la presència de joves i d’indigents a la nit".

Les dones han proposat també que es col·loquin plaques que expliquin la història de l’antiga central elèctrica de La Canadenca. El projecte es desenvoluparà després de maig per «beneficiar-se de la Llei de Barris».

Només han pogut opinar elles

La iniciativa del districte de Sants-Montjuïc de demanar l’opinió exclusivament a dones per modificar un projecte arquitectònic és pionera a tot Barcelona. La regidora del districte, Imma Moraleda, explicava ahir a 20 minutos que "les dones són les que utilitzen més el parc" i matisava que aquest col·lectiu "sempre pensa en tots els públics".

Les peticions que s’han traslladat a l’arquitecte encarregat de la remodelació "són de sentit comú i volen solucionar els problemes quotidians", va afegir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento