Les esquerdes a cases del Prat per les obres de l’AVE són «lleus»

L’informe de la UPC conclou que sols l’1,7% són rellevants i que els immobles ja tenien defectes abans. Els veïns hi desconfien.
Sols l’1,7% dels habitatges i locals afectats per l’obra de l’AVE al Prat tenen «danys rellevants», segons va declarar en una compareixença al Congrés dels Diputats el president d’ADIF, Antonio González. En cap cas, no superarien la categoria de «lleugers». Aquests problemes s’expliquen pels moviments per la deformació de les pantalles en la construcció dels túnels.Segons González, tots aquests immobles «ja presentaven danys quan van ser inspeccionats al començament de les obres». Són set dels 412 edificis inspeccionats i tots ells tenien problemes abans. Els veïns, però, hi desconfien. «Si hi havia un estudi previ, nosaltres no l’hem vist», es va lamentar la presidenta dels veïns del Casc Antic del Prat, Rosario Amador, que va qualificar les declaracions de «molt desafortunades».

El gestor ferroviari es reunirà amb els veïns la propera setmana per lliurar-los l’informe elaborat per la UPC amb aquestes conclusions. El president d’Adif va subratllar que no es va veure «cap situació de risc de trencament o problema estructural». González va anunciar que s’arranjarà els desperfectes produïts per les obres, però no els anteriors.

L’Ajuntament del Prat no valora, de moment, les dades de l’informe.

El tren arribarà a Sants al desembre

El Ministeri de Foment «està en condicions» de posar en funcionament el tram de l’AVE fins a Barcelona-Sants a finals del 2007. El Prat serà un centre intermodal en què s’uniran serveis d’AVE, Rodalies, Metro i autobusos. De fet, en poques setmanes, s’ha d’inaugurar el pas subterrani dels trens de Rodalies en aquesta localitat del Baix Llobregat. L’oficina creada per registrar les reclamacions per les obres de l’AVE al Prat només ha comptabilitzat 60 reclamacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento