Rebel·lió contra qui més estimes

Per no encarar els seus grans conflictes, la protagonista de la nova obra del TNC es dedica a rondinar.
Una dona marcada per les lluites quotidianes centra la nova comèdia agredolça del TNC. (David Ruano)
Una dona marcada per les lluites quotidianes centra la nova comèdia agredolça del TNC. (David Ruano)
Rebotar-se contra les petites coses de la vida és, en ocasions, la única forma de desfogar-se dels problemes, més greus, que afecten a la gent corrent. Aquest sentiment tant comú en els humans l’explora des del teatre la dramaturga i periodista barcelonina Mercè Sàrrias (1966).En defensa dels mosquits albins, la peça que estrena avui al Teatre Nacional, s’inclou en el projecte T6 de nova autoria. Sàrrias aportarà d’aquí a dues temporades una altra comèdia agredolça com aquesta, que presenta a cinc personatges. Carol López dirigeix la invenció de Sàrrias, que compta amb una destacada trajectòria com a guionista de televisió en Porca Misèria, Jet lag i Plats bruts.

Una dona mediambientalista, amb un exmarit ecologista radical, lluita contra l’administració per a la qual treballa i txoca amb la incomunicació amb la seva filla adolescent. L’home que estima i el seu psicoanalista completen l’acció, en la que ella es rebota contra tots per no fer fronts als conflictes reals.

* TNC. Sala Tallers. Pl. de les arts, 1. Avui (20. 00 h). 15 i 17 euros.

Els mosquits albins no existeixen

L’autora, Mercè Sàrries, puntualitza que els insectes que donen nom a la seva darrera peça teatral no tenen raó de ser, que són una invenció. No obstant, sí que existeixen les aranyes albines. Per a la dramaturga, aquests mosquits li serveixen com una metàfora de la defensa de les causes impossibles que porta a terme la dona protagonista.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento