rebel·lió contra qui més
Una dona marcada per les lluites quotidianes centra la nova comèdia agredolça del TNC. (David Ruano)
Rebotar-se contra les petites coses de la vida és, en ocasions, la única forma de desfogar-se dels problemes, més greus, que afecten a la gent corrent. Aquest sentiment tant comú en els humans l’explora des del teatre la dramaturga i periodista barcelonina Mercè Sàrrias (1966).

En defensa dels mosquits albins, la peça que estrena avui al Teatre Nacional, s’inclou en el projecte T6 de nova autoria. Sàrrias aportarà d’aquí a dues temporades una altra comèdia agredolça com aquesta, que presenta a cinc personatges. Carol López dirigeix la invenció de Sàrrias, que compta amb una destacada trajectòria com a guionista de televisió en Porca Misèria, Jet lag i Plats bruts.

Una dona mediambientalista, amb un exmarit ecologista radical, lluita contra l’administració per a la qual treballa i txoca amb la incomunicació amb la seva filla adolescent. L’home que estima i el seu psicoanalista completen l’acció, en la que ella es rebota contra tots per no fer fronts als conflictes reals.

* TNC. Sala Tallers. Pl. de les arts, 1. Avui (20. 00 h). 15 i 17 euros.

Els mosquits albins no existeixen

L’autora, Mercè Sàrries, puntualitza que els insectes que donen nom a la seva darrera peça teatral no tenen raó de ser, que són una invenció. No obstant, sí que existeixen les aranyes albines. Per a la dramaturga, aquests mosquits li serveixen com una metàfora de la defensa de les causes impossibles que porta a terme la dona protagonista.