Montilla fa els 100 dies aferrant-se a l’Estatut

En la seva conferència de balanç, defensa la constitucionalitat del text.
La Generalitat no està «disposada a renunciar a l’Estatut, que és plenament constitucional», malgrat l’amenaça que el Tribunal Constitucional (TC) pugui retallar el text català.En la conferència que va fer a Barcelona de balanç dels primers 100 dies de Govern, tot i que li van preguntar explícitament, el president, José Montilla, es va negar a aventurar què farà el Govern en el cas que l’Alt Tribunal «disminuexi l’autogovern». «No vull cridar al mal temps. Però estarem preparats», va advertir Montilla, que es va confessar «preocupat per les turbulències al TC».

Amb la presència de la majoria dels seus consellers, Montilla va esgrimir la contractació de 6.800 nous mestres o de 2.752 professionals de la salut per defensar els seus primers 100 dies.

El president va garantir que el Prat serà un nucli de vols internacionals i que el Govern tindrà un paper determinant en l’adjudicació de la Terminal Sud. Va assegurar que la seva «actuació, amb serenitat, sense arítmies» no està barallada amb la «fermesa en la negociació» i «no hi ha manca d’ambició». De l’oposició va dir: «Hi ha polítics que només estan a gust amb el ‘no’ a la boca».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento