Nous ajuts per a la rehabilitació als barris del Besòs i Canyelles

  • L'Ajuntament ha iniciat una nova convocatòria d'ajuts per reformar edificis a la ciutat amb un pressupost de 8,2 milions d'euros.
  • D'aquests, 2,8 milions es destinaran a reformar edificis d'aquestes zones, ja que molts pateixen problemes estructurals per l'aluminosi.
  • Amb aquest ajuts es pot millorar l'accessibilitat amb la instal·lació d'ascensors, instal·lar-hi endolls per a vehicles elèctrics o bé millorar-ne l'eficiència energètica.
Bloc d'edificis del barri de Canyelles
Bloc d'edificis del barri de Canyelles
BARCELONA GESTÍO URBANÍSTICA
Bloc d'edificis del barri de Canyelles

L'Ajuntament de Barcelona ha obert la primera convocatòria del 2014 per sol·licitar ajuts per a la rehabilitació d'edificis d'habitatges a Barcelona. Enguany està dotada amb un pressupost de 8,2 milions d'euros, amb una atenció especial als barris de Canyelles i del Sud-oest del Besòs, on s'hi destinaran 2,8 milions d'euros, ja que molts edificis d'aquesta zona de Barcelona estan afectats per patologies estructurals, especialment, a causa de l'aluminosi.

Els ajuts tenen l'objectiu de solucionar les patologies estructurals dels habitatges d'aquests barris de Barcelona i millorar la seva qualitat constructiva. En el cas del barri de Canyelles, el total dels immobles pendents de rehabilitar són 2.524 distribuïts en 65 blocs, mentre que en el barri del Besòs són 960.

Les obres que es poden realitzar amb aquestes ajudes  són de diversos tipus. Poden solucionar patologies estructurals, millorar l'accessibilitat amb la instal·lació d'ascensors o la supressió de barreres arquitectòniques, així com instal·lar endolls per a la càrrega de vehicles elèctrics als aparcaments.

També es poden dur tasques per augmentar l'eficiència energètica de l'edifici amb noves façanes, cobertes, mitgeres i celoberts o bé amb la instal·lació de sistemes de microgeneració per generar aigua calenta mitjançant energia solar tèrmica.

En aquest cas, l'import dels ajuts destinats a millorar l'eficiència energètica es fixarà en funció de l'estalvi d'energia que s'assoleixi amb la rehabilitació que s'efectuï en l'edifici. Pel que fa a la instal·lació d'ascensors i tractament de patologies estructurals, el consistori pot arribar a concedir una subvenció addicional de fins el 100% del cost, sempre que els seus propietaris no disposin de cap altre habitatge a la ciutat.

El darrer edifici que s'ha rehabilitat al barri del Besòs està situat al carrer Càller número 2. Per aquest any, està previst que es reformi un altre  immoble al mateix carrer, però al número 6, així com un edifici del carrer Catània número 10, i un altre al carrer Marsala número 6.

Les rehabilitacions han estat acordades entre les diferents associacions de veïns, els propietaris dels pisos i el consorci de l'Habitatge per determinar el calendari de les actuacions i les prioritats que s'han d'establir.

251 actuacions l'any 2013

El Consorci de l'Habitatge de Barcelona és l'ens que gestiona el conjunt de les rehabilitacions en els edificis. Durant l'any 2013, aquest organisme va concedir ajuts per un import de 7,2 milions d'euros, cosa que va permetre actuar a 251 edificis per beneficiar 3.316 habitages.

100 d'aquestes actuacions van consistir en la instal·lació d'ascensors, mentre que unes altres 100 van ser per rehabilitar les façanes. I per tal de millorar l'eficiència energètica, es van fer 58 intervencions.

Xarxa d'Oficines de l'Habitatge de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona, amb l'objectiu de facilitar als ciutadans l'accés a l'habitatge, ha impulsat la creació a la ciutat d'una xarxa d'Oficines de l'Habitatge que ofereixen informació sobre diversos serveis. Aquí et podran resoldre els dubtes sobre els ajuts a la rehabilitació, ja que t'assessoraran al voltant de les possibles obres de reforma i millora energètica.

A més, sabràs quins tràmits s'han de seguir per aconseguir les cèdules d'habitabilitat. Així mateix, t'informaran sobre com accedir a l'habitatge protegit i social i de quina manera es poden obtenir ajuts per al lloguer. També ofereixen habitatges per a emergències socials.

I en aquestes oficines et podràs inscriure per poder participar a les borses d'habitatge. D'altra banda, si tens problemes amb el pagament del lloguer, poden mediar amb el propietari o el llogater, i en el cas de la hipoteca, t'assessoraran personalment mitjançant el servei Ofideute.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento