Vestíbuls grans i ascensors a l’estació d’Arc de Triomf

Les obres començaran al maig i acabaran a finals del 2009. El nou intercanviador de metro i tren perdrà l’actual laberint de passadissos.
L’estació d’Arc de Triomf comptarà a finals del 2009 amb un intercanviador totalment renovat, amb vestíbuls que multipliquen la seva capacitat i amb nou ascensors.Serà amb la inversió de fins a 30,7 milions d’euros a càrrec de la Generalitat, que ahir va donar el vist-i-plau a l’expropiació dels béns afectats per l’actuació. Les obres, que es van licitar a l’octubre, començaran al maig.

Dos vestíbuls nous

L’estació d’Arc de Triomf, que connecta la Línia 1 del metro amb Renfe, compta amb dos vestíbuls que ara incrementaran la seva capacitat per acollir els 16.000 usuaris que hi passen a diari.

El més gran serà el de passeig Sant Joan, que multiplicarà per 18 la seva superfície, i arribarà als 3.000 m2. Comptarà amb un espai únic i amb un ascensor que connectarà amb el carrer i quatre més que permetran l’accés a les andanes.

Pel que fa al vestíbul de la plaça André Malraux, passarà dels 370 m2 a un únic espai ampli de 2.200 m2. Tindrà dos ascensors directes al carrer i una rampa per a les persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a la connexió amb les andanes, cadascuna d’elles comptarà amb una escala fixa i una altra de mecànica.

Actualment, tal com ha reconegut el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, els vestíbuls d’Arc de Triomf són «espais molt reduïts i estrets» i amb passadissos i trams d’escala que dificulten la circulació de cotxets i cadires de rodes.

Renfe, al Congrés

Finalment, la ministra de Foment, Magadalena Álvarez, compareixerà al Congrés per donar explicacions sobre el caos a Rodalies-Renfe. Ho farà responent a la petició dels grups d’ERC i d’IU-ICV, tot i que no serà el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, el qui doni explicacions, tal com s’havia demanat en un principi.

Avaries i perill a Rodalies

Un tren avariat ahir a Cerdanyola, a la línia C4 de Rodalies, va provocar situacions de perill a Montacada Bifurcació quan usuaris, farts d’esperar, van voler travessar les vies per fer el transbordament en el moment que arribava un altre tren a l’estació. Un miler de viatgers van quedar atrapats dins del comboi a les 8.25 del matí en direcció Barcelona. Es va traspassar el passatge i això va ocasionar retards d’uns 30 minuts. Per la tarda, una nova avaria a Sant Joan Despí es declarava a les 18.40 h i va afectar totes les línies. Renfe va habilitar un servei d’autobusos per cobrir el tram de Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Feliu i Molins de Rei. La línia C1 finalitzava el recorregut a Sants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento