El Castell de Montjuïc serà de pagament a partir de dilluns i s'hi visitarà tres nous espais

  • L'Ajuntament invertirà 9 milions d'euros en la restauració de la fortalesa.
  • L'entrada costarà 5 euros però hi haurà descomptes per als barcelonins.
  • Comerciants han demandat el Consistori perquè l'empresa Magma Cultura, propietat d'un familiar del president de la CCMA, gestiona el recinte.
El fossar del Castell de Montjuïc, durant una sessió estival de cinema a l'aire lliure.
El fossar del Castell de Montjuïc, durant una sessió estival de cinema a l'aire lliure.
ACN
El fossar del Castell de Montjuïc, durant una sessió estival de cinema a l'aire lliure.

Primer va ser el Park Güell i ara és el Castell de Montjuïc el que passa a tenir una entrada de pagament. Serà a partir de dilluns, amb descomptes i dies de portes obertes previstos com si es tractés de qualsevol altre museu de la ciutat.  Amb aquesta mesura, l'Ajuntament de Barcelona preveu ingressar 1,3 milions d'euros anuals, amb el compromís de reinvertir-los en restaurar l'espai.

Anualment visiten la fortificació prop d'un milió de persones, el 90% de les quals, turistes, segons concretava aquest dimecres el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, qui defensava el cobrament d'una entrada per tal que «els visitants contribueixin a conservar aquest espai i no només ho facin els barcelonins a través d'impostos».

L'entrada costarà 5 euros i la reduïda, 3. Serà gratuïta per als menors de 16 anys i els qui tinguin el carnet BCNcultural. A banda, estan previstos diversos supòsits per obtenir descompte, com ara tenir el carnet de les biblioteques públiques.

Actualment hi ha dues botigues i un restaurant al castell, que han demandat l'Ajuntament perquè ara gestiona l'equipament Magma Cultura, l'empresa del germà del president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. L'Ajuntament al·lega que va guanyar un concurs públic i que la contracta de les botigues i el bar va expirar l'any passat i s'ha de tornar a convocar.

Les novetats

A partir de dilluns obriran al públic tres nous espais del castell: la cisterna, la torre i els calabossos, tot i que en l'últim cas només es podrà visitar dins un circuit guiat. A finals d'any obrirà el Centre d'Interpretació del castell i es preveu restaurar els serveis, assegurar la terrassa i recuperar l'espai deixat pel museu militar.

Per a la restauració del recinte, es preveu invertir-hi 9 milions. A més, es dotarà tot el castell d'un itinerari museogràfic al seu voltant, fora de la zona de pagament, i un altre a l'interior, per tal de recuperar la memòria històrica del recinte.

S'establiran diversos circuits amb visita guiada, tant per a escoles com per al públic en general, i s'hi duran a terme tallers i es llogaran els espais per a activitats i projectes culturals.

Ciurana ha reconegut que cal una millora del transport públic per accedir a les instal·lacions, ja que actualment hi ha un autobús cada 30 minuts o bé s'ha d'agafar el funicular.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento