«No s’han d’eliminar estacions a Barcelona, caldria multiplicar-les»

Josep Parcerisa. Professor UPC.
Vostè aposta per recuperar l’estació de França.

Fa 40 anys estava prevista la seva supressió. Reivindiquem un canvi de mentalitat. A Barcelona no cal eliminar estacions, potser caldria multiplicar-les.

Què proposa?

Tenim una oportunitat per salvar i posar al dia el corredor litoral. Està tot fet. Des del Prat fins gairebé l’estàtua de Colom per Montjuïc. I des de Sagrera fins a França. Només caldria enllaçar aquests dos extrems.

Per què?

Ajudaria molt la mobilitat actual. Hi podrien passar el Tren de Gran Velocitat, els trens de llarg recorregut o les Rodalies.

Llavors no cal, per a vostè, el túnel pel carrer Mallorca.

L’esforç l’hauríem de dedicar a un altre eix. Si cal un nou túnel Besòs-Llobregat, el tercer, aprofitem aquest corredor. Ciutats com Zuric o Francfort ho han fet. Més que marejar sobre si va per Mallorca i posa en perill la Sagrada Família, hem d’aprofitar una infraestructura ja existent.

Estan en contra d’aquest nou túnel?

Som entusiastes amb les noves estacions del Prat i la Sagrera. Només volem cridar l’atenció sobre el corredor que podria unir les dues estacions. No ens oposem als túnels. És més, creiem que en calen més, com el de la Línia 9.

Creu probable un canvi en el traçat de l’AVE al seu pas per Barcelona?

Ho crec. Som a un país lliure i obert. No és un escàndol dedicar temps a la presa de decisions. Ho han fet a d’altres països.

Bio

Va néixer a Barcelona fa 56 anys. És professor arquitecte d’Urbanisme a l’Escola d’Arquitectura de la UPC.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento