Canvis de trànsit al tambor i els entorns de la plaça de les Glòries

  • Dissabte dia 15 es tallarà la circulació a la part inferior de l'anella viària.
  • Aquest tram el substituirà un entramat de circulació de quatre carrers.
  • Abans del mes de juny s'enderrocarà l'anella costat mar.
  • Mentrestant, l'anella costat muntanya serà de sortida de la ciutat.
Afectacions de mobillitat per les obres al tambor de la plaça de les Glòries.
Afectacions de mobillitat per les obres al tambor de la plaça de les Glòries.
AJUNTAMENT DE BARCELONA/HENAR DE PEDRO
Afectacions de mobillitat per les obres al tambor de la plaça de les Glòries.

A partir de dissabte, la circulació a la plaça de les Glòries, tal com es coneix des dels anys 90, despareix. El mateix dia 15 es tallarà la circulació a la part inferior del tambor viari fet pels Jocs Olímpics i aquest trànsit d'accés i sortida de Barcelona per la C-31 i la Gran Via quedarà substituït pel quadrat de carrers que formen Independència, Aragó, Castillejos i Bolívia.

Comença, doncs, la fase 1 de les obres de transformació de la plaça, que el passat dimecres van presentar el gerent adjunt d'infraestructures de l'Ajuntament, Manuel Valdés, i el director de l'àrea de mobilitat, Adrià Gomila.

Enderrocament de l'anella costat mar del tambor

A aquest entramat, que serà un traçat definitiu, caldrà afegir-hi a partir del dia 22 el tancament al trànsit de l'anella costat mar del tambor, fins ara la sortida de la ciutat per la C-31. L'anell viari es començarà a enderrocar fins al mes de juny. Entre juny i setembre la demolició es farà a l'anella costat muntanya del tambor. Els vehicles  que entrin per la Gran Via a la ciutat circularan per la part inferior de l'anella muntanya. Ja al setembre, es faran tasques d'urbanització provisional de la plaça.

El lateral s'adaptarà en superfície i es dotarà de semàfors. La sortida es farà per l'anella d'entrada actual. Un ampli dispositiu de la Guàrdia Urbana coordinarà aquesta important operació amb afectacions en la mobilitat de cotxes, vianants, transport públic i bicicletes.

Fer servir trajectes alternatius

L'Ajuntament recomana que, paulatinament,els conductors facin servir trajectes alternatius a les Glòries i carrers com Marroc, Tànger, Ali Bei, Bac de Roda, Llacuna, Espronceda, Consell de Cent, Marina, Meridiana, Aragó i les Rondes.

Els vianants disposaran de dos passos habilitats a banda i banda de la plaça, mentre que, al metro, la boca de l'interior de la plaça quedarà suprimida i les altres dues no es veuran afectades, com tampoc el traçat del TramBesòs. Les línies de bus i el Bicing adaptaran els recorreguts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento