L’afectat per l’error al sorteig rebrà un pis i es canvia la llista reserva

Tindrà dret a un habitatge de la propera promoció, al igual que els antics reservistes si algun dels 55 agraciats és descartat.
Tots contents. La rectificació de l’error al sorteig de vivenda social es salda amb un pis per a la premiada i un altre pel noi que es queda fora de la llista.Així, l’afectat per l’inclusió del número premiat 0241, que va ser anul·lat perquè el notari va llegir 1.241, rebrà una vivenda de la propera promoció al carrer Pallars.

Com que l’habitatge encara està per construir, el noi de 19 anys també tindrà l’opció d’escollir un pis per reallotjats urbanístics del barri, si es pogués alliberar.

165 nous reservistes

Aquesta no és l’única esmena. La llista de reserva de 165 persones també canvia, ja que aquesta depèn de l’últim número dels 55 agraciats amb un habitatge. Aquesta xifra és ara el 796 i no el 996, que ha quedat exclòs.

L’Ajuntament de Barcelona preveu oferir un vivenda de la propera promoció a les persones de l’antiga llista de reserva, en cas que algun dels adjudicataris dels 55 habitatges no complís amb les condicions requerides.

Per tant, els dos llistats seran vàlids. Per cada nou reservista que accedeixi a un pis, perquè un dels 55 agraciats ha quedat descartat, també ho farà un de la vella llista als habitatges encara no construïts del carrer Pallars.

La solució municipal es va pendre ahir al vespre després que finalitzés el procés de verificació notarial de les llistes d’afavorits en el sorteig de 1.509 pisos protegits celebrat el 14 de febrer passat, al que optaven 54.800 veïns.

Les llistes definitives, que només incorporen la correcció de l’error, es poden veure al web: bcn.cat/habitatge.

Els veïns demanen més vivenda

El president de l’Associació de veïns del barri del Maresme, Santos Pérez, va exigir ahir a l’Ajuntament de Barcelona que es «deixi de contes» i incrementi la promoció d’habitatges de protecció oficial. «Necessitem més sortejos per assegurar que els joves no se’n vagin del barri, ja que molts no es poden pagar un pis del mercat lliure», va denunciar Pérez. Hores abans de saber-se la resolució municipal al problema, el president va advertir a l’Ajuntament que si no donaven un pis al noi que quedava fora farien els escrits que fessin falta.

Què pensen els veïns de l’error al sorteig de pisos socials?

Núria Ramírez. Veïna

«Jo crec que se li hauria de donar un pis al noi perquè ell no en té la culpa, és el notari qui es va equivocar», va explicar ahir la Núria, amiga de la mare del noi que s’havia quedat sense pis. «El divendres en David em va dir que li havia tocat un pis, estava molt content. Ara està enfonsat però espera que se solucioni».

Blas Román. Veí

«La burocràcia ja se sap. Quan es comet un error ningú rectifica. El noi perjudicat per l’error no s’hauria de quedar sense pis perquè hi ha molts pisos. Poden donar-li un altre a prop del barri», va assegurar en Blas, veí del Maresme. «Podien haver explicat aquest error abans per subsanar-lo al més aviat millor».

Ester Corral. Veïna

«Em sembla malament que el noi es quedi sense pis. L’Ajuntament sempre té pisos de protecció, li podrien donar un altre. El noi no en té la culpa. A més ja és difícil que et toqui el pis, que és com si et toqués la loteria, perquè al final te’l treguin», va afirmar l’Ester, que viu al barri des que era petita.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento