Els tres cotxes fotomultes cacen 12 infractors l’hora

  • Només el ‘vehicle fantàstic’ de la Urbana sanciona 65 conductors diaris.
  • Els dos radars mòbils de TMB per controlar el carril-bus n’enxampen vuit cada hora.
  • Cada cotxe fotomultes va costar 75.000 euros fa dos anys.
Un dels vehicles fotomultes de TMB, divendres passat, controlant el carril-bus de la Gran Via.
Un dels vehicles fotomultes de TMB, divendres passat, controlant el carril-bus de la Gran Via.
Un dels vehicles fotomultes de TMB, divendres passat, controlant el carril-bus de la Gran Via.

Els que van ser presentats com els cotxes fantàstics de Barcelona per les seves grans prestacions tecnològiques, per denunciar les infraccions de trànsit, estan sancionant de promig a 210 conductors al dia (12 cada hora, en horari de l’autobús diürn).

L’any passat, els tres vehicles (dos de Transports Metropolitans de Barcelona –TMB– i un de la Urbana) van sumar 77.000 fotomultes, que suposen prop de 15 milions d’euros.

Al servei del trànsit

"La tecnologia al servei del trànsit". Així defineix a 20 minutos l’intendent de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, la tasca dels vehicles fotomultes. Els dos cotxes de TMB , en el que també hi va un urbà, han posat en un any 53.000 fotomultes al carril-bus (145 al dia, per import de 200 euros).

El nou vehicle, que la Urbana va estrenar a finals de setembre del 2005, només l’any passat va posar 24.000 multes (65 al dia), la majoria per estacionar a la vorera, en doble fila o en lloc prohibit (90 euros cada una).

El fet que els vehicles estiguin identificats "desmenteix l’esperit recaptatori", afirma Reyner, que advoca per la conscienciació i la correcció de les infraccions que "pertorben molt especialment la mobilitat" i la fluïdesa.

Els vehicles tenen un sistema d’identificació i fan dues fotos, una de la matrícula i una del cotxe on es comet la infracció. El sistema permet localitzar de seguida les dades de l’infractor i també els serveis per recuperar cotxes robats i abandonats.

Última tecnologia al volant

Mentre el govern espanyol està discutint sobre la regulació dels aparells via satèl·lit en els vehicles i com afecten a la distracció dels conductors, com el telèfons mòbils, els aparells GPS són idonis pels vehicles policials, ja que en tot moment es pot saber la seva posició.

Els vehicles tenen una sèrie de pantalles en les que hi ha incorporada tota la cartografia dels carrers. També porten un sistema de reconeixement de matrícules, amb una base de dades exclusiva i un ordinador amb monitor tàctil que permet donar tota la informació al moment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento