Una nena rep pallisses i amenaces d’altres joves des de fa dos anys

La família, que viu a Santa Coloma de Gramenet, ha presentat set denúncies als Mossos. La menor no surt de casa des del Nadal.
Una adolescent de 15 anys de Santa Coloma de Gramenet pateix pallisses i amenaces des de fa dos anys. Després de denunciar els fets fins a set vegades i de canviar d’escola, ara, E.G. no s’atreveix a sortir de casa per por que la tornin a atacar.Els presumptes agressors són un grup d’entre 15 i 20 menors, liderats per dues bessones de 16 anys que es fan anomenar Las gitanas.

La darrera pallissa va ser el desembre passat. Els Mossos van trobar la víctima al terra d’un centre comercial de Badalona, després de ser colpejada suposadament per aquest grup.

Tot, per un mòbil

El calvari va començar el passat 27 d’octubre del 2005 quan un menor va amenaçar la nena, que aleshores tenia 13 anys, a la porta de l’escola, perquè ella es va negar a donar-li el telèfon mòbil.

Des d’aleshores, E.G. ha sofert talls, hematomes, edemes, lessions cervicals i cremades amb cigarretes. Les agressions verbals i amenaces de mort eren contínues.

Per aquest motiu, a hores d’ara la nena està espantada i no assisteix a classe des d’abans del Nadal. Fins i tot a casa, el passat dia 27 de gener, va rebre la visita de dues menors que, després d’amenaçar-la, la van agredir a ella i també a la seva mare.

Pendent de sentència

El 5 de febrer, es va celebrar el primer judici que acumula les tres primeres denúncies. En total, la família n’ha interposades set, sis per lessions i una per amenaces.

L’advocat de la nena, Josep Oriola, va demanar ahir mesures jurídiques urgents, com ara un ordre d’allunyament i de llibertat vigilada per a les bessones. A més, Oriola va demanar la mediació de la Generalitat per evitar «una batalla de barris» entre els presumptes agressors, i el germà de la víctima i els seus amics.

Batalla campal premeditada

La batalla campal de diumenge a Castelldefels va començar amb un atac d’un grup d’uns vint joves contra dues persones que s’estaven al parc dels Tellinaires. Aquesta és la hipòtesi sobre la qual treballen els investigadors dels fets, tot basant-se en les declaracions d’alguns testimonis. Els qui ho van veure declaren també que l’agressió «no va ser espontània» i que hi havia l’objectiu d’«agredir-los». També es treballa amb el supòsit encara no aclarit que es tractava d’una lluita entre bandes: els Latin Kings i els Black Panters. Com a resultat de la baralla, un menor va ser ingressat a l’Hospital de Sant Joan de Déu per cinc ganivetades a l’abdomen i a la zona intercostal, però ja es recupera favorablement. Un altre dels joves va ser atès per un cop profund al cap. A la baralla es van utilitzar pals, branques i ganivets. L’Ajuntament augmentarà la seguretat als parcs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento