Treball publicarà el nom de les empreses amb més sinistres

  • Mor un altre obrer a Sabadell i eleva a quatre les víctimes en 12 hores.
  • El Govern investiga l’accident del Poblenou.
  • El llistat recollirà les infractores multades.
Treball ha anunciat que,
abans de l’estiu, es publicaran el nom de les empreses amb sancions per incomplir la llei de prevenció d’accidents laborals. També va assegurar que esperarà l’aprovació de la normativa estatal per fer públic els noms, tot i que
no descarta fer-ne una de pròpia.

CC OO va denunciar la "falta de seguretat a l’obra" i la plataforma Papers per a Tots ha convocat per avui a les 19 hores una concentració a la plaça Sant Jaume contra els accidents laborals.

Des de principis d’any, han mort nou treballadors, cinc el mes de febrer. El director general de Relacions Laborals, Salvador Álvarez, va recomanar a les empreses més prevenció i formació.

Investigacions

Quatre morts en accidents laborals en tan sols 12 hores. Davant d’aquest tràgic balanç, el Departament de Treball va decidir ahir obrir una investigació per explicar les causes dels sinistres.

L’últim accident mortal es va produir a les dues de la matinada d’ahir a Sabadell. Un treballador, de 27 anys, va morir al caure en una formigonera, quan hi feia tasques de neteja.

Tant en aquest cas com en els dels últims accidents al Poblenou, on van morir dos treballadors paquistanesos, i de Reus, on va perdre la vida un altre obrer, s’hi va personar un inspector de Treball acompanyat d’un tècnic.

Els expedients que s’elaborin determinaran si els sinistres van ocórrer per faltes de seguretat laboral i, si és necessari, es posaran les infraccions corresponents.

Desconeixia el pla de seguretat

El president de la promotora Habitat, Bruno Figueras, va declarar ahir al jutge que desconeixia el pla de seguretat de l’obra del carrer Almogàvers, on el juliol del 2006 van morir cinc obrers, ja que es va limitar a contractar "els millors professionals".

Segons Figueras, el seu comès és controlar el negoci de l’empresa. També va afirmar que desconeixia les carències de seguretat de l’obra i que Habitat "no escatima esforços ni diners" en les mesures de seguretat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento