Un Nadal amb moltes festes a celebrar i coses a fer a Barcelona

  • La pista de gel de la plaça de Catalunya, Bargelona, renova la seva imatge i activitats aquestes festes.
  • L'Home dels Nassos arriba el dia 31 al jardinet de la plaça del Pedró del Raval.
  • El Festival de la Infància de Fira de Barcelona compleix el seu cinquantè aniversari.
Una parada de caganers a la Fira de Santa Llúcia de l'avinguda de la Catedral.
Una parada de caganers a la Fira de Santa Llúcia de l'avinguda de la Catedral.
ARXIU/ACN
Una parada de caganers a la Fira de Santa Llúcia de l'avinguda de la Catedral.

El Nadal és una època propícia per fer activitats amb la mainada. Són molts els actes que s'organitzen en cadascun dels barris de Barcelona en què l'infant és el màxim protagonista. Podem trobar-ne de molts tipus: gratuïts o de pagament, a l'aire lliure o a l'interior, o bé de tradicionals o innovadors.

Una de les activitats que el darrer any va tenir més èxit, i que enguany repeteix, és la Bargelona, la pista de gel instal·lada a la Plaça de Catalunya, que el Nadal passat va rebre 90.000 visitants. Aquest any ja hi han patinat en aquesta pista més de 25.000 persones.

La instal·lació, que presenta una imatge renovada tant de la pista com de la coberta, ofereix, també, la possibilitat d'assistir a demostracions d'esports d'hivern com l'skeleton o el cúrling.

L'Home dels Nassos

Més tradicionals són, en canvi, les activitats relacionades amb els costums nadalencs. És el cas de la Festa infantil de l'Home dels Nassos, que se celebrarà el 31 de desembre a les 12 del migdia, i que comptarà amb una actuació teatral, tallers infantils i una xocolatada. Aquesta festa té lloc normalment en un indret de Barcelona que hagi estat rehabilitat.

Així, en aquesta ocasió, la festa se celebrarà al jardinet de la plaça del Pedró, al barri del Raval, on s'ha transformat una paret d'un edifici vell i ruinós en un jardí vertical.

Festival de la Infància

Moltes generacions de barcelonins han passat almenys un cop a la seva vida pel Festival de la Infància, ja sigui sent un infant, o ja d'adult per dur-hi els fills. Celebrat per primera vegada el 1963, aquest any, doncs, compleix el cinquantè aniversari.

El Festival de la Infància ha adquirit una importància cabdal per a les famílies perquè ofereix un conjunt d'activitats molt entretingudes per a la canalla que així es diverteixen durant les vacances escolars. Aquestes activitats, però, sempre tenen un rerefons cívic.

És per aquest motiu que estan classificades en els següents eixos temàtics: Cultura, Espectacles i Música; Alimentació Saludable; Tecnologia; Imaginació; Animals, Terra i Medi Ambient; Esports i Civisme/Ciutadania.

Per celebrar l'efemèride, el festival ha programat una sèrie de concerts en què destaquen grups musicals com Gossos, Quart Primera, Els Catarres, Candela y los Supremos, Andreu Rifé i Joan Dausà. Aquestes actuacions es faran els dies 1, 2 i 3 de gener en horari de matí i tarda a l'Espai Philips Light Lounge.

El festival de la Infància es realitza al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona (avinguda Reina Maria Cristina) del 27 de desembre al 4 de gener del 2014.

Fira de Reis de la Gran Via

Ja està en marxa un any més la Fira de Reis de la Gran Via de les Corts Catalanes on, com cada any, els visitants poden comprar regals per aquest Nadal.

Enguany, la Fira compta amb 284 parades. Les ubicades entre els carrers Comte d'Urgell i Muntaner venen joguines, mentre que en les situades entre Calàbria i Comte d'Urgell s'hi poden trobar productes tradicionals i atesanals. Finalment, els objectes d'artesania estan entre els carrers de Rocafort i Calàbria.

Un esdeveniment que indica que el Nadal ja és aquí és la posada en marxa de les tradicionals fires d'objectes nadalencs. A Barcelona, la més coneguda és la Fira de Santa Llúcia, que cada any se celebra a l'avinguda de la Catedral.

Aquí les famílies hi poden trobar tot tipus de figures i elements per muntar el pessebre, així com d'altres guarniments i arbres i plantes de Nadal. A més, els nens han tingut l'oportunitat durant uns dies de fer cagar un tió gegant.

La  fira, que aquest any arriba a l'edició número 227, obre cada dia des de les 10.30 h del matí fins a les 20.30 h del vespre els dies feiners, i fins a les 21.30h les vigílies i els festius.

Una altra cita és la Fira de Nadal que té lloc als voltants de la Sagrada Família, que, com la de Santa Llúcia, dura fins el dia 23 de desembre, i on els visitants poden adquirir avets de Nadal i guarniments, pessebres i figures, regals i productes alimentaris artesans, com ara torrons, formatges i embotits.

Aquesta fira va nèixer als anys seixanta i amb el temps s'ha anat convertint en un dels mercats nadalencs més importants de l'Eixample i de Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento