La Laia porta la festa grossa als més petits

Aquest cap de setmana arriba el plat fort de les Festes de Santa Eulàlia. Hi haurà concerts, cercaviles, contes i exposicions.
Les cercaviles i els nens són els grans protagonistes de les festes de Santa Eulàlia.
Les cercaviles i els nens són els grans protagonistes de les festes de Santa Eulàlia.
Les cercaviles i els nens són els grans protagonistes de les festes de Santa Eulàlia.
Barcelona pot presumir de tenir dues festes majors. Al setembre les de la Mercè. I al febrer l’Eulàlia s’erigeix com la patrona, tot i que oficialment és la copatrona, de la Festa Major d’hivern i de Ciutat Vella. Unes festes que enguany commemoren el seu 25è aniversari i que tenen aquest cap de setmana el major gruix d’espectacles.Les festes de la Laia, com popularment es coneixen, són especialment estimades pels més petits pel fet que la majoria dels seus actes van dirigits a ells. Però el protagonisme dels menuts no acaba aquí ja que, com ja va succeir l’any passat, el pregó que es llegeix avui està escrit pels nens i nenes de 14 escoles de Barcelona i rodalies. En el text els petits descriuen com veuen la ciutat i com els agradaria que fos.

Una de Macedònia

Espectacles, un concurs de fotos, trobades de gegantons i cercaviles són algunes de les propostes. I un dels moments més esperats arribarà amb el concert del grup Macedònia dissabte a la tarda a l’avinguda de la Catedral.

Aquest espai, junt amb la plaça Sant Jaume, la del Rei i la Rambla del Raval són els emplaçaments a l’aire lliure permanents tot i que hi haurà 70 punts entre carrers, places, o biblioteques que també acolliran activitats. Diumenge, els museus municipals i altres equipaments obriran les seves portes a la ciutat... i a la Laia.

* Informació a www.bcn.cat.

S’escriu el final de la novel·la

‘BCNegra’ s’acomiada demà de Barcelona amb una trobada entre lectors i autors.

El BCNegra, la trobada europea de novel·la negra, escriu demà la seva darrera pàgina d’aquesta tercera edició. I ho fa amb una foto final dels participants a la trobada que encara resten a la ciutat. L’imatge es podrà veure al pati del Palau de la Virerreina.

També divendres al mateix lloc, els amants de la novel·la negra podran gaudir a partir de les 18.30 h de la taula rodona Primeres novel·les, noves propostes, que aborda les noves possibilitats del gènere.

Però si hi ha un protagonista destacat en qualsevol volum negre, aquest és el detectiu. Aquesta figura i la del policia seran el tema central d’una conversa que mantindran el novel·lista català Jordi de Manuel i Celil Oker i Albert Villaró. La xerrada es podrà veure a la Biblioteca Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix, 7) a les 11 del matí.

Trobada ‘negra’

L’edició d’enguany, que tenia com a eix temàtic la vessant científica de la investigació policial, ha aconseguit reunir 23 escriptors del fosc gènere literari.

I com a colofó final s’ha previst una trobada informal entre lectors i alguns dels autors participants al certamen. Serà dissabte a les 13 h a la Llibreria Negra y Criminal (La Sal, 5). l.f.

* Diferents espais de la ciutat. Més informació www.bcn.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento