Barcelona crearà una xarxa de centres per resoldre dubtes de famílies amb adolescents

  • Es crea un equipament pioner on s'oferirà assessorament i informació de forma gratuïta per a famílies amb fills d'entre 12 i 20 anys.
  • Al maig es va posar en marxa el primer centre per adolescents a la Sagrera i fins al 2007 es preveu obrir-ne cinc més a diferents barris.
  • S'invertiran anualment 350.000 euros en aquests recursos.
Adolescents bevent alcohol i fumant.
Adolescents bevent alcohol i fumant.
ARXIU
Adolescents bevent alcohol i fumant.

Què fer quan enxampes fumant el teu fill adolescent? O quan suspèn i diu que no vol estudiar més? O quan se sospita que pateix un trastorn alimentari? Són algunes de les freqüents preguntes que es fan els pares de joves d'entre 12 i 16 anys. Per donar respostes als nois i a les seves famílies, l'Ajuntament de Barcelona està creant una xarxa de centres que volen resoldre aquests dubtes de forma gratuïta i derivar cap a especialistes en cas que sigui necessari.

Al maig es va iniciar una prova pilot a l'Espai Jove Garcilaso (La Sargera) i, en aquest període de temps, una trentena de joves s'hi han apropat, la major part noies. Hi han traslladat la seva preocupació per les relacions de parella, familiars i amb els seus amics, però també problemes d'ansietat i per dormir. La formació i el món laboral i les sortides que poden trobar en un futur són motiu de dubte. S'ha proporcionat suport psicològic per aquests joves.

Al 2014 s'espera obrir dos centres per adolescents més i un cada any fins al 2017, amb la qual cosa n'hi haurà sis d'oberts especialitzats en atendre joves d'entre 16 i 20 anys (a Barcelona n'hi ha 115.225).

Centre pioner per famílies

S'està tramitant ja la creació d'un nou recurs: es tracta d'un centre per famílies amb fills adolescents. S'ubicarà a la Sedeta (Camp d'en Grassot) i s'hi impartirà formació per als pares, s'hi faran tallers per a joves i s'hi oferirà informació i assessorament.

S'ha concebut com un «centre integral», segons explicava aquest dijous la tinenta d'alcalde  de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, qui insistia en el fet que s'oferiran tots els recursos per a joves d'aquesta franja d'edat des d'un sol equipament. «Aquest problema és a totes les cases, és transversal», concloia.

Amb un equip de psicòlegs i treballadors socials, s'abordaran les problemàtiques dels joves. Es preveu un pressupost anual de 350.000 euros. Els centres d'adolescents comporten una despesa anual de 20.000 euros cadascun.

Es donarà un nou impuls al Facebook Aquí t'escoltem.

Nou equipament a la Sedeta

La plaça de la Sedeta ja és en obres. A la reforma, es faran nous bucs d'assaig modernitzats i insonoritzats. A l'estiu, es reformarà l'edifici municipal per tal d'ubicar-hi diversos serveis per al barri del Camp d'en Grassot. Amb un pressupost d'1,8 milions d'euros, s'hi ubicarà el centre per famílies. Tindrà un nou pis dedicat a entitats del barri i una terrassa per a la gent gran. Al 2015 s'estrenarà el nou centre de serveis socials a Sant Lluís amb Ca l'Alegre de Dalt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento