CiU i ERC pacten apujar taxes i impostos un 1,5% l'any vinent a Barcelona, per sota de l'IPC

  • L'acord assolit entre Trias i Portabella garanteix tirar endavant els pressupostos.
  • Les escoles bressol i de música municipals s'encariran la meitat del previst.
  • La quota del Bicing s'incrementarà d'un 1,5%, quan es preveia que s'apugés un 2%.
  • Es comprometen a crear una empresa pública d'energia neta, amb fonts pròpies.
Una imatge de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, reunit amb el líder d'ERC, Jordi Portabella, al 2012.
Una imatge de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, reunit amb el líder d'ERC, Jordi Portabella, al 2012.
ACN
Una imatge de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, reunit amb el líder d'ERC, Jordi Portabella, al 2012.

Les taxes i impostos municipals de Barcelona s'apujaran un 1,5% al 2014, per sota del 3% de l'IPC de referència. Així ho han pactat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el líder d'Unitat per Barcelona (ERC+DCat+RCat), Jordi Portabella, segons que ha anunciat aquest dimarts el representant republicà. ERC donarà suport als pressupostos de CiU.

L'acord assolit entre CiU i ERC comporta, segons ha explicat Portabella i han confirmat fonts municipals, que es redueixi a la meitat l'increment previst per a taxes, impostos i preus públics per al 2014. Així, les escoles bressol, les escoles de música municipals i el Conservatori de Música s'apujaran un 1,5%, lluny del 3% fixat en base a l'IPC.

Segons el president del grup d'ERC, cap impost ni taxa s'apujarà més d'aquest 1,5%. Se'n deriva, també, que el Zoo no s'encareixi el 5% que estava previst i que la tarifa del Bicing no incrementi un 2%.

La pujada d'impostos i taxes per sota de l'IPC suposarà una repercussió econòmica de 750.000 euros als pressupostos municipals de l'any vinent.

Nova empresa pública

Aquesta ha estat una de les condicions que ha posat UxB per donar el seu suport als pressupostos de Trias. Però també s'ha empès el Govern municipal, segons Portabella, a crear una empresa pública d'energia neta que "serà la responsable del subministrament elèctric de la ciutat". Es nodriria de fonts pròpies com són el Fòrum o la incineradora del Besòs.

Portabella ha explicat davant la premsa la intenció de l'Ajuntament de crear una cooperativa de drapaires para donar "estructura i ordre" al centenar de persones que deambulen per Barcelona amb un carro per recollir ferralla, la major part dels quals van ser desallotjats de l'assentament del Poblenou.

Està previst que aquestes mesures s'apliquin abans que no arribi l'estiu, segons ha relatat el portaveu d'Unitat per Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento