El líban de diari i fet als carrers

Hàixim el Madani exposa 400 imatges del país i de la seva vida quotidiana en el decurs dels últims 60 anys.
Camps d’Ain el Helweh, en una instantània captada l’any 1949 al Líban. (H. El Madani)
Camps d’Ain el Helweh, en una instantània captada l’any 1949 al Líban. (H. El Madani)
Camps d’Ain el Helweh, en una instantània captada l’any 1949 al Líban. (H. El Madani)
Parapetat darrera d’una càmera, el fotògraf libanès Hàixim el Madani ha retratat al 90 per cent de la població de Sidó, al sud del Líban, una terra que deixa l’empremta visual de la seva vida quotidiana durant els darrers 60 anys –i abans de la crua irrupció de les bombes l’estiu passat– en una mostra que s’acomiada diumenge de CaixaFòrum.L’extrema timidesa d’el Madani, de 78 anys, l’ha mogut a relacionar-se millor amb les persones del seu entorn amb l’ajut de la fotografia. L’exposició es nodreix de 400 imatges protagonitzades per ciutadans anònims de Sidó extretes del seu arxiu personal. Des que, l’any 1952, l’autor va obrir el seu primer estudi professional sota el suggeridor nom de Sherezade, el Madani no ha deixat de captar fragments de vida a peu de carrer.

Dues imatges apareixen ratllades en la mostra. El fet amaga una anècdota: la marca és d’un marit gelós de que el Madani retratés a la seva bella esposa.

* Marquès de Comillas, 6. Gratis. Fins al diumenge.

Al maig, l’artista William Hogarth

Demà dimecres, la Tate Britain de Londres es rendeix a l’aguda descripció pictòrica de la vida social i política anglesa del segle XIX de l’artista William Hogarth, de qui Goya era un seguidor. La mostra es podrà veure al CaixaFòrum des del proper 29 de maig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento