El Banc dels Aliments es proposa recaptar 3.000 tones de menjar per a 1,5 milions de catalans

  • Més de 15.000 voluntaris participaran en la recollida del menjar en 1.300 punts repartits per 240 poblacions catalanes.
  • Hi haurà nombrosos magatzems per a què l'ajuda es quedi a la mateixa zona.
  • El president de la Fundació,  Antoni Sansalvadó, recorda que "cada vegada són més" les persones que necessiten ajuda per menjar.
  • ENTREVISTA. Jaume Tutusaus, d'una entitat financera al banc d'aliments.
Una imagen de archivo de voluntarios del Gran Recapte.
Una imagen de archivo de voluntarios del Gran Recapte.
JÚLIA PÉREZ / ACN
Una imagen de archivo de voluntarios del Gran Recapte.

Els quatre bancs d'aliments de Catalunya intentaran recaptar 3.000 tones de queviures nutritius de llarga durada durant els dies 29 i 30 de novembre per ajudar a 1,5 milions de catalans sense recursos, en el marc de la cinquena edició del Gran Recapte amb el suport del xef Joan Roca, qui serà la imatge de la campanya estatal.

Per aconseguir aquest objectiu, els bancs d'aliments comptaran amb l'ajuda de més de 15.000 voluntaris, que recolliran aliments a 1.300 punts repartits en mercats i supermercats de 240 poblacions catalanes, segons ha explicat aquest dijous en roda de premsa la responsable d'El Gran Recapte, Laia Guinjoan.

A més de recollir menjar d'alt valor nutritiu —sobretot llegums, conserves de peix, oli i llet—, els bancs d'aliments també pretenen sensibilitzar i mobilitzar els ciutadans al voltant del risc de pobresa que hi ha a Catalunya, que afecta més del 20% de la població, per afavorir donacions continuades al llarg de tot l'any.

El president de la Fundació Banc dels Aliments, Antoni Sansalvadó, ha recordat que "cada vegada són més els catalans que acudeixen a demanar menjar a entitats socials", per la qual cosa ha animat la gent a col·laborar amb aquesta iniciativa de dos dies, en què es concentra el 20% de l'activitat de recaptació de tot l'any.

"És un orgull, la capacitat de resposta que sempre demostra la societat catalana", ha valorat la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, que ha assegurat que ajudar les persones en risc d'exclusió és una responsabilitat compartida entre les administracions i la societat.

Munté ha destacat que ara "hi ha situacions de pobresa noves a causa de la crisi", casos que se sumen al 16% de pobresa estructural que sempre hi ha hagut a Catalunya, fins i tot en temps de creixement econòmic.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que "hi ha gent que ho està passant molt malament i cal ajudar-la", per la qual cosa ha celebrat la capacitat organitzativa dels bancs d'aliments catalans, als quals ha ofert tot el suport del consistori.

Trias ha destacat que a l'edició anterior es van aconseguir recollir 2.700 tones de menjar, per la qual cosa ha exalçat l'esperit solidari dels catalans, que sempre responen a les necessitats socials.

La principal novetat de la cinquena edició del Gran Recapte és que s'han activat nombrosos magatzems de menjar per tot el territori català perquè els aliments puguin repartir-se a la mateixa zona a la qual es recullin: "A la gent li agrada saber que el paquet de llegums que dóna servirà per ajudar un veí", ha dit Sansalvadó.

Fins ara, la majoria dels aliments que es recollien al Gran Recapte es traslladaven a la seu barcelonina del Banc dels Aliments, a la Zona Franca, per després ser lliurats a les més de 500 entitats col·laboradores de repartiment, que permeten ajudar diàriament més de 230.000 catalans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento