Denuncien errors en la campanya de les ITV impulsada per Trànsit

  • Alguns conductors reben cartes del SCT, on se'ls diu que no han passat la inspecció, cosa que no es certa.
  • Trànsit ja sanciona els vehicles que no han passat la ITV per millorar la seguretat.
  • Dels 5,5 milions de vehicles que componen el parc mòbil, el 60% té més de 10 anys d'antiguitat i un milió no té la ITV en regla.
Dos lectors de matrícules instal·lats a la xarxa viària catalana per detectar vehicles que no han passat o no han superat la ITV.
Dos lectors de matrícules instal·lats a la xarxa viària catalana per detectar vehicles que no han passat o no han superat la ITV.
ACN
Dos lectors de matrícules instal·lats a la xarxa viària catalana per detectar vehicles que no han passat o no han superat la ITV.

El Servei Català de Trànsit (SCT) vol reduir la sinistralitat a les carreteres catalanes i davant l’envelliment del parc mòbil amb la crisi –el 60% dels vehicles té més de 10 anys d’antiguitat mentre que fa una dècada eren el 37%–, va posar en marxa una campanya per millorar la seguretat sancionant als vehicles que no han passat la inspecció tècnica (ITV). Alguns lectors de 20minutos, però, denuncien errors del sistema dels que també s’han queixat altres conductors a Trànsit.

Des de l’1 de novembre, 19 aparells fixes repartits per la xarxa viària i un altre ubicat en un cotxe dels Mossos d’Esquadra llegeixen les matrícules dels vehicles, i la velocitat, i si no han superat la ITV, els sancionen. "La barreja entre velocitat i vehicle que no està en condicions posa en perill la seguretat del conductor i la dels altres", alerta el director del SCT, Joan Josep Isern, qui nega que l’objectiu sigui recaptatori.

Es calcula que dels 5,5 milions de vehicles que hi ha a Catalunya, un milió no ha passat o no ha superat la ITV. Els lectors Elisenda Macià i Carles Gàlvez tenen la ITV en regla, però han rebut sengles cartes advertint-los que no l’havien passada i que els podrien sancionar.

"A l’octubre, vaig rebre una carta de Trànsit on s’afirma categòricament que no l’he passat. Erroni del tot", es queixa Macià, qui pensa en el maldecap que li suposarà "demostrar amb tota la paperassa que un munt de gent i de màquines s’equivoquen".

A més, "si saben on visc i que no he passat la ITV, que no és el cas, no cal que em facin una fotografia, em poden enviar la sanció directament", afirma Gálvez, qui explica que encara té els papers en regla i que enguany no ha rebut la carta de recordatori per passat la inspecció, sinó directament l’advertiment.

Trànsit assegura que es tracta de cartes informatives en què s’adverteix de la necessitat de passar la ITV per evitar accidents als propietaris de vehicles que no consta que l’hagi superada, segons la informació que els ha facilitat la Direcció General de Trànsit. Si es detecta algun error , el SCT farà tot el possible per resoldre’ls.

El País Basc va ser la primera comunitat autònoma a instal·lar lectors de matrícules, segons Trànsit, que no té constància que n’hi hagi a cap altre lloc de l’Estat per millorar la seguretat del parc mòbil. Per ara, hi ha 19 lectors de matrícules, però el Govern té la intenció d’instal·lar més aparells durant els pròxims mesos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento