Les aplicacions mòbils turístiques estan a l'alça a Barcelona

  • Un àmplia oferta d'apps es pot consultar des del web www.apps4bcn.cat.
  • BCNPaisatge permet conèixer elements singulars del paisatge urbà barceloní.
  • El Bus Turístic de Barcelona també té una representació virtual.
Aplicaciones de la App Store.
Aplicaciones de la App Store.
Aplicaciones de la App Store.

Barcelona disposa d'un ampli ventall d'aplicacions d'oci per a dispositius mòbils que permeten descobrir o redescobrir la ciutat a nivell turístic i paisatgístic. Pots ser un turista a la teva ciutat  amb propostes com la de BCN Paisatge, disponibles i consultables, com moltes altres,  des del web www.apps4bcn.cat. BCNPaisatge funciona com una completa guia per a conèixer de primera mà elements singulars del paisatge urbà barceloní.

Tots aquests racons i detalls que es recomanen des de l'app es poden trobar sense la necessitat de tenir una connexió a Internet. Està disponible per als dispositius Android i IOS i tracta les categories d'art i cultura, educació, compres, viatges i turisme i vida urbana i participació.

GoolNatura és una altra aplicació de consulta interactiva d'informació turística amb punts i àrees d'interès, itineraris i incidències i tot un contingut multimèdia associat. La informació es pot visualitzar sobre un mapa interactiu i amb una llista ordenada per distància, a través de la realitat augmentada o utilitzant  codis QR associats als diferents elements d'interès in situ.

Per la seva banda, el Bus Turístic té una representació virtual a partir d'una aplicació mòbil que permet localitzar els monuments i els punts més emblemàtics de la ciutat per tal de visitar-los. Es posa a l'abast de l'usuari des de la Barcelona modernista fins a la gastronòmica, l'olímpica o la mediterrània. Està a l'abast a l'Apple App Store i a Android.

Aquesta aplicació basada en la tecnologia de la realitat augmentada la desenvolupa Barcelona Bus Turístic per facilitar la localització dels punts d'interès de la ciutat. Es pot saber tant l'adreça com a quina distància es troben d'on estem situats al mapa. Si es posa el mòbil en posició horitzontal, les fletxes t'indiquen la direcció cap a la que has d'anar.

Els racons del disseny

Una aplicació específica se centra en la coneguda com a la Barcelona del disseny, Barcelona Design Tour. Explica els motius pels quals Barcelona s'ha convertit en els darrers 25 anys en una de les seus predilectes de dissenyadors, arquitectes, fotògrafs, il·lustradors i creatius d'arreu.

Un mapa recopila els locals, entitats, escoles, hotels, bars, restaurants, botigues de moda i llibreries capdavanteres en matèria de disseny. L'app Barcelona Restaurants és, per la seva part, l'aplicació oficial de la guia de restaurants que publica Turisme de Barcelona. Ofereix una selecció de 170 dels millors establiments de la ciutat.

iBarcelona Cat convida a sentir l'experiència d'un turista del segle XXI. L'aplicació ofereix descarregar-se la videoguia cultural i turística oficial de Barcelona, formada per vídeos geo-referenciats d'alta qualitat.

A cada vídeo s'expliquen històries i anècdotes destacades de cada punt d'interès. Smartour també permet orientar-se per mitjà de tecnologia GPS al ritme que vulgui l'usuari durant els seus recorreguts. Hi ha una vintena de punts recollits.

L'usuari pot opinar i fer d'expert

Apps4bcn posa a l'abast dels usuaris d'aplicacions mòbils tres maneres de participar del projecte. Per una banda, el portal permet consultar quines són les millors apps per viure i gaudir de Barcelona.

També proposa aplicacions mòbils  útils per a la vida a la ciutat i, en tercer lloc, dóna la possibilitat de formar part de l'equip d'experts del web (Eva Perdiguer, Francis Casado, Caroline Ragot, Roger Vilanou, Xavier Suñol, Alexis Culubret, Nacho Sánchez, Jordi Flamarich, Alberto Tognazzi Drake, Ferran Serrano...).

L'apartat Descobreix apps! explora les apps validades i recomanades pels experts per a la ciutat de Barcelona. Proposa la teva app! convida a afegir al llistat l'app que creus que hauria d'estar en aquest portal. IEsdevenir un expert! recorda que no cal ser-ho en aquesta tecnologia, que, d'altra banda, cada cop és més popular, per poder recomana apps.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento