'Lifting' a un centenar d'escoles amb una injecció de 25 milions

  • 19 centres públics rebran més de 400.000 euros per renovar la coberta o la façana.
  • L'Ajuntament de Barcelona confirma que els centres estan "bastant envellits".
  • Abans que acabi el mandat es preveu construir tres noves escoles bressol: una al Guinardó, una altra a Gràcia i una tercera a l'Eixample.
L'escola Milà i Fontanals, al barri del Raval, serà rehabilitada al 2014. L'edifici és de Josep Goday.
L'escola Milà i Fontanals, al barri del Raval, serà rehabilitada al 2014. L'edifici és de Josep Goday.
Wikimedia
L'escola Milà i Fontanals, al barri del Raval, serà rehabilitada al 2014. L'edifici és de Josep Goday.

Les escoles públiques de Barcelona estan «bastant envellides». Així ho reconeixia aquest dimecres el regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, qui va anunciar una injecció de 25 milions d'euros durant l'any vinent per reformar més de 110 centres educatius de la ciutat. Un total de 19 rebran entre 400.000 i dos milions d'euros.

A Barcelona hi ha unes 230 escoles públiques, i prop del 48% rebrà una subvenció municipal per emprendre obres de renovació, com ara la rehabilitació de cobertes i façanes, la instal·lació d'ascensors o la reforma dels lavabos.

«No només hem de construir de nou», exposava l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i insistia en l'aposta per la rehabilitació perquè «la situació de deteriorament no és admissible». Els centres educatius barcelonins tenen «una mitjana d'edat alta», confirmava Ardanuy, qui apuntava que ara es fa «un salt per posar-nos al dia».

I aquest salt és la inversió prevista als pressupostos per al 2014, de 25,35 milions d'euros que es gastaran durant l'any vinent. Al 2012 van ser 9 milions i al 2013 s'hi van invertir 10 milions. Ara es projecta doblar aquesta xifra.

Les obres es compaginaran amb l'activitat escolar normal de forma que les més aparatoses es duguin a terme en període de vacances. Algunes de les intervencions s'allargaran fins al 2015 i s'inclouran, així, en els pressupostos d'aquell any.

Fins que acabi el mandat, l'Ajuntament té previst construir tres noves escoles bressol: una al Guinardó, una altra a Gràcia i una tercera a l'Eixample. Totes elles seran de gestió indirecta.

Els centres que rebran més diners

Un total de 19 escoles, repartides per tots els districtes, rebran una inversió que pot arribar als dos milions d’euros. És el cas de l’escola Ramon Llull, a l’Eixample, que espera 2,7 milions en una primera fase de reforma.

Es rehabilitaran les cobertes de la Milà i Fontanals i Pere Vila (Ciutat Vella) i les façanes d’aquestes dues i del Col·legi d’Educació Especial Sant Joan de la Creu (Nou Barris) i l’Escola La Caixa (Sant Martí). S’hi reformarà, també, cuines i lavabos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento