Els futbolistes Oliver i Benji golegen la Fira de Barcelona en la nova edició del Saló del Manga

  • Se centra fins diumenge en l'spokon o gènere nipó basat en els esports.
  • La cita amb el manga ocupa els palaus 1 i 2 del recinte firal.
  • Visitarà la present edició el dibuixant de 'Campeones' Yoichi Takahashi
Jóvenes caracterizados de sus personajes favoritos en el Salón del Manga.
Jóvenes caracterizados de sus personajes favoritos en el Salón del Manga.
Toni Albir / EFE
Jóvenes caracterizados de sus personajes favoritos en el Salón del Manga.

Els palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona són des d'aquest dijous fins al diumenge el territori exclusiu del XIX Saló del Manga. La nova edició del certamen serà la més esportiva de totes i tindrà com a gran estrella convidada al creador de la popular sèrie de dibuixos de futbol Oliver i Benji, el japonès Yoichi Takahashi, que va marcar a tota una generació de catalans.

El nombre d’expositors també s’ha ampliat enguany en un 10%. El director del Saló del Manga, Carles Santamaria, ha destacat com un altre dels grans eixos de la trobada l’exposició Manga en joc, comissariada per Marc Bernabé, que s’endinsarà en les perles del gènere japonès com l’esmentada Oliver i Benji (Campeones) o Slam Dunk.

Totes  dues  pertanyen  a l’spokon, un subgènere del manga nipó que té com a temàtica els esports. Carme Ruscalleda aportarà el toc gastronòmic al saló. La cuinera amb estrella Michelin ha estat guardonada pel restaurant que té a la ciutat de Tòquio.

Dissenyar la nova mascota del FIATC Joventut

En el marc de l’esdevenment, s’engegarà un concurs per dissenyar la nova mascota del FIATC Joventut de bàsquet. El club tindrà un stand propi al saló. Hi podran participar al certamen els joves d’entre 16 i 35 anys, que hauran de crear una mascota inspirada en un dimoni. Els dissenys han de ser inèdits i dibuixats al mateix saló.

Una altra de les exhibicions, Els nostres mangakas, farà un recorregut des dels artistes locals que van versionar sèries d’anime, com Heidi o Mazinger Z per a TVE a paròdies gràfiques d’obres de Bola de Drac o Naruto. Takahashi (1960) va donar a conèixer a casa nostra els populars futbolistes Oliver  Atom,  Benji  Price i Mark Lenders. L’autor va presentar per primer cop Capità Tsubasa a la popular revista Weekly Shonen Jump l’any 1981.

Palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona. D’avui al proper dissabte de 10.00 a 21.00 hores i diumenge de 10.00 a 20.00 hores. Entrada general de 7 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento