Barcelona recapta 668.300 euros l’any ‘llogant’ urbans

  • La policia local ha ingressat 1.830 euros diaris per aquest serveis.
  • Es presta per a serveis especials de vigilància i d’acompanyament de vehicles a empreses o particulars.
  • Es contracten molts per a anuncis publicitaris i pel·lícules
Els ciutadans i empreses han pagat el darrer any 668.300 euros per llogar agents de la Guàrdia Urbana a la ciutat de Barcelona, és a dir, poc més de 1.830 euros diaris.

Són els serveis especials del cos de seguretat local que es poden contractar per acompanyar vehicles de gran tonatge o bé per regular el trànsit o per vigilar esdeveniments privats que es duen a terme a la via pública.

Els més sol·licitats

La regulació del trànsit és el motiu pel qual s’han llogat més agents en el darrer any. Els clients particulars han arribat a pagar sota aquest concepte 402.160 euros.

Per contractar un agent una hora diürna, l’Ordenança fiscal especifica que s’han de pagar 38,42 1. Les fraccions són horàries i entre les 22.00 i les 6.00 s’aplica un augment d’uns 3 euros de mitja, considerant-se tarifa nocturna.

El segon lloc pel que fa a la quantitat pagada per contractar els serveis de la Urbana, l’ocupa l’acompanyament de vehicles especials quan circulen dins el casc urbà. Al 2006 s’han recaptat 209.800 euros sota aquest concepte. Per últim, en el darrer any s’han pagat 56.340 euros per contractar agents dedicats a les tasques de vigilància. Per als esdeveniments populars depenents de les administracions no s’aplica el gravamen.

Les filmacions, les que més paguen

La filmació d’espots publicitaris i de pel·lícules als carrers de Barcelona és una de les activitats per les quals es contracten més serveis de la Guàrdia Urbana. En bona part dels rodatges que es duen a terme al carrer s’ha de tallar el trànsit, retirar els vehicles i en alguns casos instal·lar-hi punts de vigilància. Feines, totes elles, a càrrec dels agents del cos de seguretat local. En cas que els cotxes estacionats a la via no s’hagin retirat a l’hora indicada als rètols informatius, el particular o l’empresa encarregada de la filmació ha de pagar el cost de la grua municipal, que és de 158,46 euros l’hora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento