Els joves compren en un any 150.000 condons barats per a urgències

Els troben en màquines expenedores. La Generalitat reparteix dos milions més entre grups de major risc de contreure la sida.
Una jove contempla un dels plafons de l’exposició Sex o no sex. (Acn)
Una jove contempla un dels plafons de l’exposició Sex o no sex. (Acn)
Una jove contempla un dels plafons de l’exposició Sex o no sex. (Acn)
Pensat (comprat) i fet. Són per a urgències. Les 500 màquines expenedores de condons a preu reduït que hi ha a Catalunya venen cada any 150.000 unitats, segons el Programa per a la Prevenció i l’Assistència de la Sida.El seu director, Albert Giménez, creu que es recorre a l’ús de preservatius de les màquines en cas d’urgència. El Departament de Salut també reparteix uns altres dos milions de condons gratuïts per a joves (majoritàriament fins a 25 anys) a través de les ONG, centres d’atenció a la drogodependència o de salut sexual.

Tot i la reiteració del missatge que el preservatiu és el principal aliat contra el virus de la sida, només un 75,4% dels homes el va fer servir en la primera relació sexual amb l’última parella. La xifra s’eleva lleugerament (78.9%) en el cas de les dones.

Fins els 16 anys, un 11% de les noies ha tingut almenys una relació sexual, mentre que entre ells, la xifra s’eleva fins el 18%. L’edat mitjana de la primera relació és 18 anys (ells) o 19 anys (elles).

El nou dilema: ‘Sex o no sex’

Un 30% de les noves infeccions del VIH a Catalunya són joves d’entre 20 i 29 anys. Per combatre aquesta plaga, Salut i la secretaria de Joventut han presentat una exposició itinerant amb textos i fotografies i activitats pedagògiques anomenada Sex o no sex. Conté deu plafons, una guia d’orientacions per a educadors i proposen reflexionar als joves davant de certes situacions en què es poden trobar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento