Festa grossa de les persones immigrades a la Barceloneta

  • Organitza la trobada el Consell Municipal d'Immigració.
  • Serà diumenge entre les 12.00 i les 18.00 hores.
  • Hi participaran més de 40 entitats i més de 400 voluntaris.
Festival de les Sopes del Món de 9 Barris Acull, entitat participant a la trobada del Consell Municipal d'Immigració del Moll de la Barceloneta.
Festival de les Sopes del Món de 9 Barris Acull, entitat participant a la trobada del Consell Municipal d'Immigració del Moll de la Barceloneta.
JOAN MARTÍNEZ SERRES
Festival de les Sopes del Món de 9 Barris Acull, entitat participant a la trobada del Consell Municipal d'Immigració del Moll de la Barceloneta.

El Moll de la Barceloneta acull la trobada d'entitats del Consell Municipal d'Immigració el proper diumenge 20 d'octubre (de 12.00 a 18.00 hores). Aquesta festa s'organitza anualment amb la finalitat de crear un espai de trobada ciutadana on la diversitat cultural sigui una excusa per compartir, gaudir i conèixer.

Mitjançant aquesta reunió, les persones immigrades veïnes de Barcelona, que contribueixen de forma cabdal en la construcció social de la capital catalana, es presenten als visitants en altres facetes de les seves vides.

El Consell Municipal d'Immigració de Barcelona és un òrgan consultiu de participació del consistori en temes d'immigració integrat per 55 entitats a més a més de grups polítics i tècnics i que es va crear el 1997.

40 entitats d'immigrants i 15 associacions

De les 55 entitats integrants del Consell, una quarantena corresponen a entitats d'immigrants i 15 a associacions i grups que treballen intensament en qüestions d'immigració. Enguany, diumenge s'hi apleguen al Moll de la Barceloneta un total de 44 entitats, amb la presència de fins a 400 voluntaris.

En aquesta edició de la festa prendran part algunes entitats que treballen en l'àmbit de la formació laboral de les persones immigrades. S'hi troben, entre elles, l'Associació Ciutadana Ravalnet, l'Associació per a Joves TEB, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, la Fundació Benallar i la Fundació Migra Studium. Entre les activitats previstes hi haurà una onzena d'actuacions de dansa i música, 24 tallers infantils, una vintena de jocs tradicionals d'arreu del món, una biblioteca amb més de 20 llibres vivents i més actes repartits pels espais de la Carpa de la Dona, la Carpa de la Cultura, la Carpa de l'Acollida, el Refugi i l'Asil i la Carpa de la Formació Laboral.

Actuacions musicals

Entre els grups musicals participants sobresurten el Grup Balaancan, que faran una immersió en la dansa folklòrica d'Hondures;A lo bicien, una formació de joves de diferents orígens que han crescut a Barcelona i que canten sobre la integració i la diversitat a través del hip hop i el rap, i els convidats Burruezo & Bohemia Camerata.

Aquesta gran celebració de la diversitat barcelonina s'agruparà en quatre espais:la Carpa de la Dona, de la Cultura, de l'Acollida, el Refugi  i l'Asil i de la Formació Laboral.  A la carpa de la Dona s'hi aplegaran entitats que treballen per la igualtat de gènere i la participació de les dones.

A la carpa de la Cultura es pot escriure el  nom en cal·ligrafies i llengües diverses i vestir-se i fer-se una foto amb roba d'altres cultures. A la carpa de l'Acollida hi ha una exposició amb les darreres dades sobre persones refugiades al món.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento