Per cada cotxe que s'empra en règim compartit es redueixen 15 més de la circulació rodada

  • La Setmana de la Mobilitat Sostenible insta a deixar de banda el vehicle privat.
  • L'Ajuntament de Barcelona té un Pla de Mobilitat Urbana a la ciutat.
  • S'ha celebrat una jornada sobre 'Carsharing' i Mobilitat Sostenible.
Servei de cotxe compartit (carsharing) a Barcelona.
Servei de cotxe compartit (carsharing) a Barcelona.
ARXIU
Servei de cotxe compartit (carsharing) a Barcelona.

Del 22 al 29 de setembre es va celebrar a Barcelona la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, sota el lema Aire net, Fes el pas! i amb l'objectiu de deixar més de banda l'ús del cotxe particular per passar a un transport més sostenible, segur i saludable.

En conseqüència, augmenten els nostres nivells d'activitat física, millora la qualitat de l'aire que respirem a les ciutats i es rebaixa el risc d'accidents de trànsit i en millora la prevenció.

Es pot contribuir a una mobilitat més sostenible canviant hàbits, agafant la bicicleta enlloc del cotxe per anar a comprar, usant més el transport públic o caminant més sovint. A la Jornada sobre Carsharing i Mobilitat Sostenible, l'Ajuntament de Barcelona va explicar els reptes del Pla de Mobilitat Urbana a la ciutat, que contempla importants canvis en matèria de distribució modal dels desplaçaments per la capital.

Noves tendències en mobilitat sostenible

Cada cop es popularitzen més les noves tendències en mobilitat sostenible: el carsharing (o cotxe compartit), el carpooling o carsharing peer-to-peer. Adrià Gomila, director de Mobilitat de l'Ajuntament, va destacar que «la prioritat del Pla de Mobilitat Urbana és reduir la contaminació i els accidents de trànsit a la ciutat i assolir un ús més eficient del vehicle privat».

Les dades indiquen, però, que un 95% dels barcelonins tenen accés a un vehicle privat, que més del 75% s'ha plantejat vendre el cotxe i un 66% pensa en l'opció del carsharing. Josep Sala, director general de l'empresa de lloguer Avancar, afegeix que cal saber que «per cada cotxe de carsharing se'n substitueixen 15 de la circulació».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento