Multitudinària protesta a pèl a favor dels animals

  • Més d’un centenar d’activistes es despullen a la plaça Catalunya en contra de la utilització de les pells.
  • Denuncien el tracte cruel de la indústria.
  • La protesta va ser obra de l'organització Anima Naturalis.
La presidenta d’Anima Naturalis Internacional, Leonora Esquivil, va portar ahir el cartell reivindicatiu. (Hugo Fernández)
La presidenta d’Anima Naturalis Internacional, Leonora Esquivil, va portar ahir el cartell reivindicatiu. (Hugo Fernández)
La presidenta d’Anima Naturalis Internacional, Leonora Esquivil, va portar ahir el cartell reivindicatiu. (Hugo Fernández)

Per fer un abric de pell cal matar 120 xinxilles. Massa sang. Ofegar-les, trencar els seus colls i l’electrocució anal o genital són els mètodes de les matances.

Aquesta crueltat va ser denunciada ahir per un centenar de manifestants, convocats per l’associació Anima Naturalis, que es van despullar, cobrir de pintura vermella i estirar a les escales de la plaça Catalunya.

L’objectiu dels participants de l’acte és conscienciar a la gent que no hi ha res elegant en fer servir pells d’animals i sí molt egoisme.

Espanya, on més s'utilitzen

La presidenta de l’organització, Leonora Esquivil, que va portar un cartell que deia "Quantes vides per un abric?", va explicar que els llocs on més abrics de pells es consumeixen són Espanya, Grècia, Itàlia i Alemanya. També va denunciar que les principals granges de l’Estat estan a Catalunya i Galícia.

Segons Anima Naturalis, en el nostre país, milions de xinxilles, visons, llúdrigues, linxs, castors i altres espècies són criades en captiveri o atrapades de manera cruel per passar tota la seva vida en brutes i diminutes gàbies.

Alguns d’aquests animals es tornen bojos pel seu confinament i desenvolupen actituds neuròtiques com donar constants voltes al voltant de la seva gàbia.

També contaminen

A més, van dir que res no justifica l’ús de pells d’animals perquè avui dia podem abrigar-nos amb qualsevol altres tipus de materials. Els manifestants creuen que una altra mentida de la indústria pelletera és dir que les pells són peces de vestir biodegradables.

Addueixen,per exemple, que en els processos de pell adobada s’usen metalls pesants que s’aboquen a les aigües enverinant els ecosistemes.

Una advocada, en pilotes

Entre els 120 manifestants que es van despullar completament davant de les càmeres de televisió hi estava l’Eva Díaz, una advocada, màster en Derecho del trabajo y práctica jurídica, i també membre de la Comissió de drets dels animals del Col·legi d’advocats de Barcelona. Díaz va assegurar que «si presumim de viure en una societat civilitzada, hem de respectar també als animals. I usar pells és una gran falta de respecte».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento