Nou curs escolar a 95 escoles bressols municipals de Barcelona amb ajuts a famílies

  • Han iniciat les classes prop de 8.000 alumnes.
  • S'estrenen iniciatives per a la millora del servei.
  • Han entrat en funcionament tres nous centres.
Escola bressol de Barcelona.
Escola bressol de Barcelona.
ARXIU
Escola bressol de Barcelona.

Prop de 8.000 alumnes han iniciat el nou curs escolar 2013-2014 als 95 centres de la xarxa d'escoles bressol públiques de la ciutat de Barcelona. Enguany, coincidint amb l'obertura del nou curs, s'han posat en marxa tot un seguit d'iniciatives que pretenen millorar la qualitat del servei.

La demanda de places ateses ha estat del 60%, segons el consistori. Cobrir el 40% restant és «difícil», tal com ha admès el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy.

El regidor ha recordat que en el que portem de mandat municipal han entrat en funcionament tres nous centres a la ciutat i altres tres es troben en les previsions d'obertura. El nombre de places ha augmentat en 3.000.

Bonificacions per a famílies necessitades

Entre les noves iniciatives engegades hi ha un protocol per tal que les famílies que hagin patit una situació de pobresa sobrevinguda puguin tenir bonificacions en el preu de l'escola en qualsevol moment del curs i no només en el moment de formalitzar la matrícula. Per a Ardanuy, aquesta mesura és «de justícia social» i vol que les famílies ajudades puguin mantenir els seus fills a l'escola.

Una altra de les mesures que és novetat en aquest curs que ja ha començat és la incorporació d'una seixantena d'alumnes de cicle formatiu de grau superior d'educació infantil a una trentena d'escoles bressol barcelonines. Ho fan a través de la modalitat acadèmica de FP-Dual, que combina estudi i treball.

Ardanuy aposta «per mantenir la millor plantilla del país» en la cartera d'Educació. I amb aquest objectiu indica que aquesta formació també preveu que els educadors de les escoles bressol puguin accedir a programes per tal de capacitar-se per accedir a la direcció d'un centre.

Suport als infants d'entre 1 i 2 anys

Durant el primer semestre del present curs es reforçarà educativament la franja horària del migdia, per donar suport als infants d'entre 1 i 2 anys durant el temps d'adaptació al centre. I sobretot en el període en què els infants aprenen a menjar.

L'escola bressol municipal Sant Medir obre dos dissabtes al mes per atendre les necessitats de famílies amb fills amb necessitats especials dins del programa Temps per tu. També es faran programes específics de música i de dansa adreçats als infants.

D'altra banda, l'escola bressol municipal El Roure de l'Eixample ja ha renovat les seves instal·lacions i estan en condicions òptimes de cara al nou curs que ja ha començat. S'ha parlat individualment amb cada família per portar els fills a El Roure o al centre assignat.

L'Ajuntament aposta per l'expansió i millora del servei de les escoles bressol i presta una atenció conjunta amb els serveis socials per atendre a famílies amb dificultats econòmiques i en situacions sobrevingudes durant tot el curs amb l'ampliació de la línia de bonificacions dels preus públics. Aquesta mesura va destinada a les persones que compleixen  els requisits i arriben fins al 90% del total del cost del servei, segons ha declarat el regidor d'Educació, Gerard Ardanuy.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento