Ajuts per a obres de rehabilitació d'edificis de pisos a Barcelona

  • Amb una especial atenció als barris de la Barceloneta i el Turó de la Peira.
  • La convocatòria està oberta i compta amb un 8,1 milions d'euros de pressupost.
  • Es podran demanar ajuts per a instal·lar endolls per a carregar vehicles elèctrics.

Ja s'ha obert la nova convocatòria d'ajuts a la rehabilitació d'edificis d'habitatges, dotada amb un pressupost de 8,1 milions d'euros. Per primer cop, la quantitat de les subvencions econòmiques –per tal de millorar l'eficiència energètica– es decidirà en funció de l'estalvi energètic que s'assoleixi amb la rehabilitació efectiva de l'edifici reformat.

Les obres que es poden acollir a aquesta convocatòria són les següents:Patologies estructurals (amb especial atenció als barris del Turó de la Peira i de la Barceloneta);Accessibilitat (com ara la instal·lació d'ascensors o la supressió de barreres arquitectòniques);Rehabilitació energètica relacionada amb l'envolvent dels immobles (façanes, cobertes, mitgeres i celoberts) i amb els sistemes de microgeneració (aigua calenta amb energia solar tèrmica).

Com a novetat d'enguany, es podran demanar ajuts per a la instal·lació d'endolls per a la càrrega dels vehicles elèctrics als aparcaments. Les subvencions poden arribar fins al 25% del cost de l'obra, amb un topall econòmic de 25.000 euros.

En el cas de la instal·lació d'ascensors i del tractament de patologies estructurals, es pot concedir una subvenció de fins al 100% als propietaris que no tinguin cap altre habitatge a la ciutat de Barcelona i que resideixin en l'edifici que es vulgui rehabilitar.

La condició és que quan es produeixi la transmissió  de l'habitatge es retorni l'import addicional que s'ha percebut. La condició s'inscriurà en el Registre de la Propietat. Cal remarcar, a més, que només podran fer-ne ús d'aquesta subvenció els propietatis d'unitats familiars amb uns ingressos inferiors a 2,33 vegades l'IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya). Aquesta renda la marca la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Demanar l'ajut abans d'iniciar les obres

La sol·licitud d'inscripció a la subvenció s'ha de fer abans d'inicar-se les obres que es volen finançar. Els treballs no es podran començar fins que la comunitat no hagi lliurat l'informe tècnic on s'informa de les condicions tècniques que cal complir per tenir accés a l'esmentada subvenció.

Per a demanar l'ajut s'ha de presentar juntament amb la sol·licitud l'acord de la comunitat de propietaris on s'acorda l'execució de les obres, el projecte tècnic, el pressupost dels treballs, així com indicar l'ocupació dels habitatges de l'immoble i la llicència d'obres corresponent. Al finalitzar els treballs cal aportar el comunicat d'obres i les factures i els rebuts de les obres executades.

Els ajuts es demanen i es tramiten des de les Oficines de l'Habitatge de Barcelona. Es poden consultar les adreces de les oficines i els horaris d'atenció i també es pot demanar una cita prèvia des de la pàgina web municipal de l'Ajuntament de Barcelona  www.bcn.cat/habitatge i des del web www.consorcihabitatgebcn.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento