El Metro reforçarà la L1 per evitar les aglomeracions

  • El pla començarà al juny amb 10 trens nous i la renovació dels 23 actuals.
  • La freqüència de pas es reduirà en 40 segons.
  • Els viatgers volen millores.
Aglomeracions ahir al matí en un vagó a l'alçada de Sant Andreu. (Eros Albarrán)
Aglomeracions ahir al matí en un vagó a l'alçada de Sant Andreu. (Eros Albarrán)
EROS ALBARRÁN
Aglomeracions ahir al matí en un vagó a l'alçada de Sant Andreu. (Eros Albarrán)

Les aglomeracions en hores punta a les andanes i vagons del metro s’estan agravant a la Línia 1, tal com denuncien els propis usuaris.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB ) va anunciar ahir a 20 minutos un pla de xoc que consistirà en la incorporació progressiva, a partir de juny, de deu trens nous en aquesta línia (seran dels models oberts per dins, sense separació entre vagons) i la renovació dels 23 existents.

Amb aquesta mesura es pretén que, a finals d’any, la freqüència de pas es rebaixi en 40 segons i se situï entorn els tres minuts de mitjana.

Problemes a Fondo

Un dels grans punts negres de la L1 és la parada de Fondo, a Santa Coloma. La línia vermella comença aquí el seu llarg recorregut cap a l’altre extrem de Barcelona. De bon matí els combois ja van plens.

Entre les 7 i les 8 hores, tots els seients queden instantàniament ocupats i desenes de persones dretes omplen la resta d’espais.

De fet, a aquesta hora els seients queden reservats fins i tot abans que el metro arribi a Fondo. I és que hi ha usuaris que agafen el metro a la penúltima parada de Santa Coloma en direcció Fondo, quan en realitat el seu destí és cap a l’altre sentit, per així tenir agafat el seient quan el comboi faci mitja volta a la següent parada.

"D’aquí el vagó ja marxa ple i la gent s’aglomera", explicava ahir a les 7.20 hores Albert Roigé, qui cada dia agafa el metro a Fondo. "És incòmode", admetia.

Després de més de quatre minuts esperant a l’andana, els usuaris reclamaven més servei i que es posi fi a la picaresca dels que es munten una parada abans per reservar-se els seients.

L’única amb ample de via diferent

La Línia 1 del metro (línia vermella) està utilizant aquests dies tots els seus combois i no pot utilitzar-ne els d’altres línies ja que, segons expliquen des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), la Línia 1 és l’única que té un ample de via diferent a la resta.

Per això, TMB confia en els nous combois que ha encarregat per reforçar el servei a la L1, una línia que originàriament era dels trens de Renfe i que, per tant, té un ample de via diferent a la resta de la xarxa del metro.

Explica’ns-ho

Envia’ns les teves fotos de les aglomeracions, indicant-ne l’hora i la línia de metro, amb el teu nom, cognoms i DNI a: noesven@20minutos.es.

Amb una pista facilitada pel lector José María Estébanez

Mostrar comentarios

Códigos Descuento