Barcelona posa en marxa una aplicació mòbil per pagar el pàrquing de la zona blava i verda

  • L'app és gratuïta i s'anomena 'ApparkB'.
  • Permet pagar el periode exacte d'estacionament.
  • En un futur s'emprarà a l'àrea verda de residents.
Nova 'app' per pagar el pàrquing a les zones blava i verda de Barcelona.
Nova 'app' per pagar el pàrquing a les zones blava i verda de Barcelona.
EP
Nova 'app' per pagar el pàrquing a les zones blava i verda de Barcelona.

Barcelona aplicarà a partir de l'1 de setembre un nou sistema de pagament a través del mòbil a les àrees d'estacionament regulat. L'bjectiu principal d'aquesta aplicació, anomenada ApparkB, és crear un procés més còmode, més ràpid i més econòmic per als ciutadans, oferint el pagament pel temps efectiu d'aparcament i no pel temps previst a l'hora d'estacionar el vehicle.

Aixi ho ha afirmat, aquest dijous, la tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el director general de B:SM, Ignasi Armengol. Aquest mètode de pagament alternatiu serà opcional i voluntari i coexistirà amb el sistema tradicional de parquímetres.

Avisa de quan acaba el periode d'estacionament

Altres dels avantatges que presenta el servei és el no haver de fer cues ni esperes, que no cal tenir moneda fraccionària ni targeta de crèdit al moment d'aparcar o els avisos a temps real abans que acabi el temps d'estacionament. Recasens afirma que aquesta iniciativa "és una aposta per les 'smartcities' però també una aposta per al ciutadà".

L'aplicació també funcionarà amb empreses permetin l'agrupació de diversos vehicles a una única targeta, facilitant la comptabilització de les despeses, reduint els costos innecessaris i donant un extracte mensual de moviments presentats de manera detallada que evitarà els problemes ocasionats per les pèrdues de tiquets.

El servei únicament estarà efectiu per a la zona blava i la zona verda doncs que en un futur es té previst ampliar-ho per a regular la àrea verda de residents, les places de càrrega i descàrrega, els aparcaments soterranis i el sistema d'identificació del Bicing. ApparkB està disponible per als sistemes operatius iOS i Android i en la web areaverda.cat. La descarrega és gratuïta per als usuaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento