El límit de 80 km/h prop de Barcelona s’aplicarà al maig

La mesura entrarà en vigor a les autovies i autopistes d’entrada a la capital. Pretén reduir la pol·lució. Circulant a 120 km/h es contamina un 50% més.
Al maig. La limitació a 80 quilòmetres per hora a les carreteres de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb la finalitat de reduir l’emissió de gasos contaminants, serà efectiva en quatre mesos.Segons van confirmar ahir fonts del Servei Català de Trànsit i del Departament de Medi Ambient, el decret, que seguirà exposat a informació pública fins el proper 31 de gener, entrarà en vigor al mes de maig.

Trànsit, però, va matisar que l’aplicació de la mesura es podria retardar fins a principis de juny per motius burocràtics. És el temps que pot passar fins que s’incorporin o es deneguin les al·legacions presentades i el Govern aprovi el decret.

Menys contaminació

La mesura, que no compta amb el suport del RACC, els conductors o del mateix Departament de Política Territorial, vol lluitar contra la contaminació. Segons l’informe del 2006 de l’Observatori del Risc, a l’àrea de Barcelona moren, cada any, més de 3.000 persones per aquest motiu.

Segons Medi Ambient, conduir a 80 km/h contamina fins un 50% menys que fer-ho a 120 km/h.

El pla de Medi Ambient consta de 77 mesures, entre les quals destaquen la construcció dels aparcaments dissuasoris en estacions de tren, més metro i tren, carrils bus i d’alta ocupació o estalvi d’energia a les llars.

Digue’ns

...si la limitació de velocitat reduirà la contaminació

Explica’ns-ho per...

Email: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es

Restriccions a 40 municipis

Seran: Badalona, Barcelona, l’Hospitalet, S. Adrià, S. Coloma; Castelldefels, Cornellà, Gavà, Martorell, Molins, Esplugues, el Papiol, el Prat, S. Andreu de la Barca, S. Feliu, S. Joan Despí, S. Just, S. Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia, Barberà, Castellbisbal, Cerdanyola, Montcada, Ripollet, Rubí, Sabadell, S. Cugat, S. Quirze, S. Perpètua, Terrassa, i Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet, Montmeló, Montornès, Parets i S. Fost.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento