La cavalcada de Reis estrenarà carrossa, vestuari i músiques

  • Més de 400.000 barcelonins aniran divendres a la desfilada reial.
  • Repartirà 15 tones de caramels i al·ludirà a la ciència.
  • Ha costat 400.000 euros.
  • Digue’ns... què demanes als Reis Mags.
La il·lusió navega en un vaixell rumb a Barcelona. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran al Port Vell a bord del pailebot Santa Eulàlia, divendres a les 17.30 h, per participar en la cavalcada reial que homenatja l’Any de la Ciència, estrena vestuari i serà retransmesa per BTV.

Així ho va explicar ahir el regidor de Cultura, Carles Martí, que va assegurar que aquesta desfilada de 875 artistes i ciutadans voluntaris ha costat 400.000 euros. Xifra que coincideix amb el nombre de persones que van acudir a veure-la l’any passat.

Els Mags d’Orient llançaran 15 tones de caramels en els 5 km de recorregut, des de la Ciutadella (18.30 h) fins a la Font Màgica (21.00 h).

Les carrosses apareixeran en aquest ordre: el patge Anunciador, que repartirà banderetes; el nou patge Estel (que estrena carrossa); els Reis amb titelles africans; els camells i escales; el patge Gregori, el carbó i una comparsa de diables.

Cada rei tindrà la seva pròpia música.

A Badalona i Cornellà

La ciència també inspirarà la cavalcada a Badalona, que prendrà prestats planetes d’El petit príncep, de Saint-Exupéry, i que per primer cop arribarà al moll de Capitania.

A Cornellà, el mag Maginet estarà a la plaça Europa fins al 4 de gener recollint cartes.

Digue’ns

... què demanes als Reis Mags

Explica’ns-ho per...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es

Cartes per una Barcelona millor

Eva Fernández (presidenta de la Federació de Veïns): «Més política contra l’especulació i l’assetjament immobiliari».

Lluís Carrasco (Ass. Promoció del Transport Públic): «Que es facin les infraestructures de transport públic necessàries».

Jordi Hereu (alcalde de Barcelona): «M’agradaria que el país tornés a recuperar la pau».

Xavier Trias (líder de CiU): «Avançar en el procés de pau a Euskadi, desenvolupar el nou Estatut i salut per a tothom».

Jordi Portabella, (líder d’ERC): «Que poguem gaudir d’una ciutat més fàcil per viure i més feliç».

Imma Mayol (líder d’ICV): «Acostar-nos a l’objectiu de fer de Barcelona una ciutat més justa i més sostenible».

Alberto Fernández Díaz (líder del PP): «Vull una Barcelona més humana. Amb més policia i menys delinqüents».

Què li demanes a Melcior, Gaspar i Baltasar?

Toni Soler. Periodista i humorista

«Demano als tres Reis Mags d’Orient més sentit de l’humor perquè crec que és molt saludable per a la gent i perquè així no ens faltarà feina a nosaltres». El conductor i productor del programa d’humor Polònia va demanar també a la seva carta de Reis «llibertat per poder exercir aquest humor».

Joan Pera. Actor

«Vull que em portin il·lusió. Una il·lusió cada dia. El món no seria món sense il·lusió. A mi m’il·lusiona un passeig, un dia de sol, unes sabates, un amor... La il·lusió és el motor de la vida. També desitjo que Paco Morán, que ha estat malalt però ja està millor, torni als escenaris i tornem a treballar junts».

Jordi Coca. Escriptor

«Demanaria temps perquè és molt escàs i jo tinc molts projectes. Necessito dies de 48 hores». L’escriptor de novel·les com La japonesa, Dies meravellosos o Louise, també va explicar que «voldria més tranquil·litat i un món més just on el repartiment de béns sigui més equilibrat».

Rosa Cañell. Portaveu d’USTEC·STEs

«Desitgem que es posi el màxim d’atenció i de recursos a l’ensenyament públic per solucionar els problemes: la fractura social que implica la doble xarxa, la massificació a les aules, el fracàs escolar de molts nois i noies, la convivència als centres, l’atenció als nouvinguts, la sisena hora i el malestar del professorat». «Necessitem una educació pública i de qualitat per a tothom».

José Miguel Sanz. Secretari de la Unió de Consumidors de Catalunya

«Que els empresaris millorin la seva professionalitat fent del bon treball una garantia pels consumidors». «També volem demanar un moment de reflexió: encara que sembla que podem, el nivell de vida que portem és econòmicament insostenible. Un altre món és possible i comença aquí, a les nostres ciutats i barris, amb totes les petites accions que ens determinen com a consumidors».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento