La falta d’ajuts ofega les famílies nombroses joves

Una parella de Premià de Mar amb trigèmins és obligada a pagar 1.300 euros en un sol mes per l’escola. Nomès rep l'ajut especial del seu ajuntament.
La Isabel i el Salvador tenen trigèmins: l’Aina, l’Hugo i el Pol. (Andreu Adrover)
La Isabel i el Salvador tenen trigèmins: l’Aina, l’Hugo i el Pol. (Andreu Adrover)
La Isabel i el Salvador tenen trigèmins: l’Aina, l’Hugo i el Pol. (Andreu Adrover)

Les famílies nombroses de pares joves i mileuristes de classe mitjana han de fer veritables esforços per arribar a final de mes.

Sobre tot tenint en compte que només reben ajuts si acrediten una manca d’ingressos important. Les beques i subvencions no es concedeixen, doncs, atenent les despeses.

Tenen massa propietats

Si els pares tenen sous baixos i contractes precaris, però paguen una hipoteca, es considera que "tenen massa propietats" i els deneguen els ajuts. Així ho expliquen a

20 minutos la Isabel Linares i el Salvador Gómez, pares de trigèmins i mileuristes, que han sol·licitat fins a tres vegades tant a l’Ajuntament de Premià de Mar, on viu la família, com a la Generalitat, ajuts per sufragar les despeses que generen tres nens de 17 mesos.

Despesa afegida

Aquest mes de desembre els pares estan obligats a pagar, a més, dos rebuts de l’escola bressol pública per un import total de 1.300 euros, a causa d’un retard burocràtic de l’administració.

Aquesta és una despesa que la família no pot assumir. Per aquest motiu els pares han retornat el rebut i només estan disposats a pagar un cop al mes, és a dir, els prop de 800 euros que els costa l’escola bressol per als seus tres fills.

El fet és que des de l’associació de pares d’alumnes del centre, la Isabel havia acordat amb l’Ajuntament que els rebuts s’enviarien esglaonadament.

Empènyer dos cotxets La família Gómez Linares només rep l’ajut especial de l’Ajuntament a través de l’atenció domiciliària. Cada matí, una noia ajuda la Isabel a transportar un dels dos cotxets amb què transporta els tres nens, que són els únics trigèmins de Premià.

Més de 2.000 euros al mes

La despesa d’una família amb trigèmins depassa els 2.000 euros al mes, sense tenir en compte l’alimentació. Només en bolquers gasten 180 euros i en tovalloletes 60 euros més.

L’escola bressol suposa la despesa més important per a la família: 132 euros al mes, més 120 euros pel servei de menjador a partir de 16 dies, i una hora de permanència extra a 12,75 euros el mes. Tot plegat per un sol nen. Junts, gairebé 800 euros. Amb el pagament de la hipoteca i del cotxe de set places: 2.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento